Esports

CN—Waterpolo Benissa, beneïda excepció

Club Natació - Waterpolo Benissa
Club Natació - Waterpolo Benissa

Espanya gaudeix des de fa molt pocs dies d’un nou club de waterpolo. Nascut de la passió d’uns pocs entusiastes, pretén calar profund en una zona del nostre país, la Marina Alta (Alacant), sense tradició prèvia en aquest esport. El pròxim mes disputarà el seu primer amistós i pretén cimentar una escola de base que fomente la seua pràctica en la zona. Amb vosaltres, el CN—Waterpolo Benissa.

Benissa és una petita localitat costanera alacantina de 15.000 habitants. Com en la majoria de pobles i ciutats del nostre país, la majoria dels seus xavals manifesten una gran inclinació per l’esport rei. No obstant açò, en una localitat on noms com a Iván Moro, Manel Estiarte o Chiqui Sans signifiquen ben poca cosa  s’ha sembrat la llavor del waterpolo. I ja comença a germinar.

El Club Natació-Waterpolo Benissa naix de la passió de Chema Barroso, exjugador del Ondarreta Alcorcón i profund coneixedor d’aquest esport. Recolzat per l’ajuntament, que li ha cedit alguns carrers de la piscina municipal per a entrenar, Barroso ha format un xicotet equipe “màster” amb un ampli ventall d’edats que va dels 14 als 50 anys: “La gent de la zona no coneix l’esport, però pel que hem pogut comprovar, els apassiona. Per açò decidim creguem un club de natació amb una secció de waterpolo, i la prova que funciona és que en la primera setmana ja hem tramitat 20 llicències. L’equip inicial ho formen un total d’onze persones, quatre de les quals són exjugadors. No obstant açò, vuit d’ells no han tocat una pilota de waterpolo en la seua vida”.

La primera tasca de Barroso serà introduir en l’esport a aquest grup iniciàtic, per al que ja treballa en la planificació d’entrenaments compartits i trobades amistoses amb altres conjunts valencians, i fins i tot xarrades amb exjugadors d’elit. Després arribarà el gruix de mesures destinades a fomentar la base, vertadera raó de ser del Benissa: “El consistori, de moment, no ens permet treballar amb xics menors de 14 anys. No obstant açò, mentre esperem, estem creant una llista d’espera formades per xavals des dels vuit anys per a quan arribe el vistiplau municipal”.

Les primeres competicions per al CN-Waterpolo Benissa arribaran al setembre, i Barroso no confia a obtenir resultats. De fet, és el que menys li preocupa: “La nostra prioritat és que la gent ens conega i que l’Ajuntament descobrisca que conformem una aposta seriosa i ferma. No van a parar-nos. És possible que no guanyem un partit i acabem encaixant molts gols durant els dos primers anys, però la idea és anar creixent des de la base”.

Si fa unes setmanes introduíem el cas del jugador cadet Marcos Patiño, sorgit de La Corunya, avui ens hem desplaçat a Alacant per a conèixer una altra beneïda excepció, el CN-Waterpolo Benissa. Dues proves més que aquest esport segueix tirant arrels a Espanya més enllà dels seus bressols tradicionals a Catalunya i Madrid.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?