Economia

Pedro Javier Soliveres, president de Provia, llança una societat de capital de risc

Pedro Javier Soliveres
Pedro Javier Soliveres

L’Agència Nacional de Codificació de Valors (ANCV) acaba d’atorgar el pertinent codi ISIN a una nova societat de capital de risc anomenada Cerbero Capital. O cosa que és el mateix: el ‘carnet’ per a operar, que ha de ser degudament autoritzat per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Aquest codi és una espècie de DNI que identifica totes les emissions de valors i instruments financers, imprescindible per a poder cotitzar en qualsevol mercat financer.

Es tracta d’un nou vehicle d’inversió, que d’algun temps ençà s’està estenent entre l’empresariat espanyol davant la pèrdua de protagonisme del qual era el seu canalitzador de l’estalvi com eren les SICAV. Convé recordar que a partir del pròxim 1r de gener entren en vigor els nous requisits, que endureixen encara més les societats d’inversió de capital variable i d’ací ve que els tancaments, transformacions en una altra mena de societats i/o les fusions amb fons d’inversió estiguen a l’ordre del dia.

“Els empresaris han trobat en les societats de capital de risc una alternativa per a canalitzar les seues inversions d’una forma prou més tranquil·la que a través d’una sicav. Estar regulat i supervisat per la CNMV dota aquests vehicles de més reputació a l’hora d’operar, que per llei no poden entrar en els sectors de banca i immobiliari”, adverteixen des d’una gestora de fons d’inversió. “És una bona opció perquè a més s’amplia el ventall de possibilitats a l’hora d’invertir”, afegeixen.

Cerbero Capital va ser constituïda com a societat anònima al novembre de 2020 al municipi alacantí de Benissa, segons ho ha constatat aquest diari de la base de dades d’Informa. Va ser el passat 3 de novembre quan es va convertir en una societat de capital de risc segons el Borme. Al capdavant de la mateixa figura Pedro Javier Soliveres Tur, fill del fundador del grup empresarial alacantí Vapf, que va ser triat fa poc més d’un any president de l’Associació de Promotors Immobiliaris de la Província d’Alacant (Provia).

En el consell d’administració d’aquesta nova societat de capital de risc, que té com a gestora a March Private Equity (Grup Banca March) i està dipositada en Banc Inversis, apareixen els seus germans Bernardo i Juan Carlos Soliveres Tur.

Vapf és una històrica empresa del sector immobiliari de la província d’Alacant, que ha operat fonamentalment a la Marina Alta, enfocada a l’habitatge unifamiliar per al públic europeu residencial. El seu principal projecte és la urbanització Cumbre de Sol, al Poble Nou de Benitatxell, encara que també ha desenvolupat promocions a la costa de Benissa, el camp de golf de la Sella, a Dénia, i a Altea.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 17 de desembre de 2021 al diari electrònic VALENCIA PLAZA


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?