Societat

Mor Pedro Soliveres, fundador de la VAPF, empresa que ha construït i venut més de 8.000 xalets a la Marina Alta

Pedro Soliveres
Pedro Soliveres

L’empresari Pedro Soliveres Cabrera, fundador el 1963 de l’empresa VAPF i pioner de l’urbanisme residencial a la Marina Alta, va morir ahir als 83 anys d’edat al seu poble natal, Benissa. El funeral s’oficiarà demà, a les 12 hores, a l’església de la Puríssima Xiqueta.

Soliveres va posar en marxa als anys 60 una màquina de rellotgeria. Els seus contactes amb un rellotger alemany de Düsseldorf, al qual va fer el seu soci, li van obrir el potentíssim mercat germà. L’empresari de Benissa va ser un pioner del turisme residencial que ha transformat la fisonomia i la societat de la Marina Alta.

La seua empresa ha construït i venut més de 8.000 cases. És de les més potents de la Comunitat. Va superar sense problemes la crisi de la rajola. Pedro Soliveres, ja retirat, seguia com a president d’honor del Grup VAPF.

En els primers anys, els principals clients de la VAPF van ser les famílies alemanyes. L’empresa ha desenvolupat grans urbanitzacions com la de Cumbres del Sol, al Poble Nou de Benitatxell; Maryvilla i la Canuta, al vessant de Toix de Calp; Balcón al Mar, Tossal i Mar Blau, al cap de la Nau i la Barraca de Xàbia, o Buenavista i Montemar, a Benissa.

En els seus inicis, aquest grup immobiliari es va beneficiar de la màniga ampla que mostraven els ajuntaments amb el puixant negoci de la construcció. També va xocar amb el rebuig dels incipients moviments ecologistes (les protestes a les Cumbres del Sol van ser sonades).

Amb tot, no es pot negar la vista d’aquest empresari per a anticipar el “boom” del turisme residencial i l’arribada a la Marina Alta de jubilats i famílies europees.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?