Economia

El PSPV demana que es revise l’acord que permet cancel·lar el deute de l’exrecaptador

El PSPV de Benissa demana al PP que revise l’acord plenari adoptat a l’agost en solitari, pel qual va autoritzar l’advocat de l’Ajuntament a negociar amb els familiars de l’exrecaptador, Luis Giménez, la cancel·lació del deute de 850.000 euros amb el pagament de 240.000 euros.

El grup socialista sosté que aquest acord atorga un poder absolut al lletrat i pot implicar greus conseqüències als regidors populars que van votar a favor.

El portaveu socialista, Vicente Cabrera, va explicar que la llei impedeix als càrrecs públics condonar deutes. Per tant, segons Cabrera, si l’advocat subscrivira un acord que suposara la commutació del deute a la família, els regidors del PP incorrerien en responsabilitat patrimonial. Va dir que els populars serien subsidiaris del diferencial. Així, va pregar al PP que “abans de ratificar l’acta del ple, s’estudie detingudament aquesta qüestió i el que s’està fent”.

Però el batle, Juan Bautista Roselló, va rebutjar aquests supòsits i va puntualitzar, d’una banda que l’acord que arribe a l’advocat haurà de ser ratificat pel ple. I, va aclarir, que en l’actualitat no hi ha més que un expedient judicial en vigor, i és el que imputa a un dels fills de l’exrecaptador un presumpte delicte d’apropiació indeguda, xifrat en 108.000 euros. Per això, es negocia amb aquest un acord amistós per 240.000 euros.

Pel que fa al deute de l’exrecaptador, que s’eleva a 850.000 euros, Roselló va reiterar que el Tribunal de Comptes ja ha dictaminat que els hereus no tenen responsabilitat comptable.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?