Economia

El PP de Benissa gastà l’any passat 781.210 euros sense consignació

El pressupost per a l’actual exercici de Benissa, que el govern local del PP va aprovar definitivament en el ple ordinari del passat dimarts, hereta 781.210 euros de factures i despeses que en 2005 es van efectuar sense consignació pressupostària.

L’oposició (PSI, CIBE-Bloc i PSOE) va criticar en el ple aquest dèficit. El regidor del CIBE-Bloc Isidor Mollà va denunciar que segueix creixent “la bola” de despeses no consignades i va vaticinar que, quan es liquide el pressupost de l’actual any, el “desquadrament” ascendirà ja a un milió d’euros.

Mollà també va demanar que el secretari municipal redacte un informe sobre la legalitat d’assumir factures i despeses que no compten amb diners en els comptes municipals. “Aquesta despesa provoca que el pressupost siga irreal i la situació econòmica de l’ajuntament trista i patètica”.

Mentre, el regidor socialista Juan Crespo va emplaçar el govern local per tal que retalle la despesa i evite dèficits heretats com els 781.210 euros de factures que encara no s’han pagat.

Només el PP va votar a favor del reconeixement d’aquest deute en el pressupost de l’any actual. CIBE-Bloc i PSOE van votar en contra. Mentre, el PSI es va abstenir i el seu portaveu, Paco Montagut, va mostrar el seu desacord amb l’elevada despesa que es va efectuar l’any passat, però va dir que “no podem posar problemes a les persones que han fet un treball” i estan esperant que l’ajuntament li’l pague.

Amb tot, el debat econòmic al consistori de Benissa té també altres fronts. El PP aprovà acceptar una subvenció de 490.000 euros per a construir un edifici de Creama en una parcel·la municipal del polígon industrial de la Pedrera. La polèmica resideix en el fet que el cost total de l’edifici ascendeix a 2.372.000 euros. Per a l’oposició la subvenció és ínfima i, a més, si es tracta de gastar diners, hi ha altres projectes més prioritaris. Tant el CIBE-Bloc, com el PSOE i el PSI van coincidir a dir que el nou edifici del Creama és massa car i van indicar que hi ha obres més importants com la restauració de les dues cases de la Puríssima, construir un pàrquing o fer un nou ajuntament.

Isidor Mollà va preguntar al batle, Juan Bautista Roselló, sobre com pensava finançar la nova seu del Creama. El batle va respondre que “els recursos econòmics estan garantits” i va parlar “d’ingressos extrapressupostaris que ara no puc revelar”.

Aquesta polèmica també va donar motius perquè l’oposició recriminara a Roselló que les subvencions que aconsegueix per a Benissa tampoc són per a tant. El portaveu del CIBE-Bloc va ser ací el més àcid i va exposar que el batle de Teulada, José Císcar, que també és del PP, ha aconseguit una subvenció de 4 milions d’euros dels 6 milions que costa el nou auditori. “Això si és una bona subvenció”, soltà Mollà, qui va inferir que Císcar té més influència en el PP que el batle de Benissa.

Roselló va replicar que en sis anys de govern popular a Benissa han arribat més inversions que en tota la història del municipi.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?