Economia

Benissa registra el major augment d’atur de la província al mes de maig

L’atur només va pujar en un de cada cinc municipis de la província el passat mes de maig, un mes que es va veure molt afavorit per la reactivació de l’ocupació en els sectors de serveis i construcció i per la imminent entrada en vigor de la reforma laboral, que ha disparat els contractes laborals temporals per a aprofitar les ajudes del pla de xoc que estarà vigent entre l’1 de juliol i el 31 de desembre en els casos de transformació de contractes en indefinits.

Tal com ha informat aquest diari en citar fonts de la Conselleria d’Economia i Ocupació, l’atur va baixar en 3.666 persones al maig en la província d’Alacant gràcies a l’estirada que va registrar la contractació eventual amb la finalitat d’enxampar els beneficis fiscals de l’última reforma laboral que entrarà en vigor en breus dies.

Ciutats grans

L’atur va créixer poc i en només 33 pobles dels 141 que conformen la geografia provincial. En els principals municipis alacantins, l’atur va descendir i de forma notable. Aquest és el cas d’Alacant, amb 873 desocupats menys, Alcoi amb 159, Asp amb 116, Benidorm amb 261, Elx amb 463, Elda amb 205, Ibi amb 146 i Torrevella amb 127 desocupats menys al mes de maig respecte al mes d’abril, segons les dades divulgades aquesta mateixa setmana per l’INEM.

Els pobles que van registrar un major augment de l’atur en l’últim mes comptabilitzat per l’INEM són Benissa i Rojals, que sumen 22 i 16 desocupats més, respectivament.

Feia molts mesos que Alacant no era notícia per liderar la creació d’ocupació. La tendència s’ha invertit al maig i la província va ser, després de Balears i Madrid, la que més atur va reduir en l’últim mes de maig. L’atur va baixar en 3.666 persones i ho va fer per quart mes consecutiu. L’augment de l’activitat en la construcció i la indústria (que va destruir més de 600 llocs laborals a l’abril) ha estat determinant, així com la consolidació de l’hostaleria com a motor de l’ocupació a la Costa Blanca.

No obstant això, la dada és una mica enganyosa, segons van informar a aquest diari fonts laborals, ja que els 48.000 contractes temporals de maig (14.000 més que a l’abril a causa de l’interès dels empresaris de convertir-los en fixos per a rebre les ajudes de la reforma laboral de 800 euros a l’any durant tres exercicis) han determinat que es reduïra l’atur en xifres absolutes.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?