General

L’Ajuntament licita per 460.000 € el projecte per a convertir el Carrer Ample i la Costereta del Convent en zona de vianants i eliminar els aparcaments

Imatge del projecte al Carrer Ample

L’Ajuntament de Benissa va publicar el passat 11 d’agost el contracte d’obres valorat en 460.000 € per a convertir en zona exclusiva de vianants la zona baixa del Carrer Ample i la part alta del mateix carrer, així com la Costereta del Convent en zona mixta amb preferència per a vianants. En el projecte està prevista també l’eliminació de la totalitat d’aparcaments de la Costereta del Convent i de la Placeta de Ca El Rull.

El projecte, que forma part dels fons NExtgenerationEU, i té un termini d’execució de 4 mesos des que s’adjudiquen les obres, ha estat elaborat per l’empresa Xúquer Arquitectura i Enginyeria, i es troba publicat entre la documentació del contracte. Les persones interessades el poden consultar al següent enllaç.

Pel que fa al Carrer Ample, el costat de baix serà exclusiu per a ús de vianants, i s’instal·laran pilons automàtics retràctils als dos costats per a pas de vehicles d’emergències, policia local i vehicles autoritzats. Mentre que al costat de dalt sí que podran accedir els vehicles lliurement, i per això tindrà un ús mixt entre vianants i vehicles, i pegat a les façanes, hi haurà una franja de pilons per tal de separar la zona de pas de vehicles. En els dos casos s’eliminaran les voreres, creant una plataforma única amb paviment de llambordes de granit, molt paregut al que es va utilitzar al Carrer Sant Nicolau.

Plànol de situació dels nous bancs i pilons

Quant a la Costereta del Convent es crearà també una plataforma única al mateix nivell i amb el mateix tipus de paviment, i s’eliminaran tots els aparcaments del carrer, així com els de la part baixa, a la placeta de Ca El Rull, creant una placeta amb bancs. No obstant això, els vehicles podran continuar accedint pel carrer.

El projecte suposa també la renovació de la xarxa d’abastiment d’aigua i desaigües i la instal·lació d’una nova xarxa d’electricitat i telecomunicacions. Està prevista també la reparació del mur de la jardinera del carrer ample i l’eixamplada dels escocells amb arbres de la Costereta del Convent.

Com a possibles millores es proposa revestir de pedra natural la jardinera del Carrer Ample, instal·lar un nou enllumenat a la jardinera i el subministrament de bancs i papereres.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?