El Faku, líder de la major organització espanyola dedicada a les sextorsions, això és, a fer xantatge a puters virtuals a través de diferents pàgines i plataformes que ofereixen sexe a canvi de diners, ja està una altra vegada en una cel·la. El grup de Segrestos i Extorsions de la UDEV central i els especialistes de Ciberdelinqüència de València, les dos bèsties negres del jove uruguaià que s’ha fet fort en aquest lucratiu negoci des que es va independitzar l’any 2020, han tornat a detindre’l, juntament amb 29 persones més, pel mateix que ja va ser arrestat el 2019, el 2021, el 2022, el 2023… En totes, va acabar a la presó. I en totes ha aconseguit eixir al cap d’un temps.
L’últim colp a la banda del Faku, que presumia a les xarxes socials de guanyar 50.000 euros al dia o de disparar armes de guerra des del seu cotxe en marxa, en la versió espanyola de ‘gangsta’ roín recorrent els carrers de L.A. o de ser membre d’una mara fanfarronejant a ritme de trap, va començar a primera hora d’ahir a València, la Pobla de Vallbona i a Benissa, on el ciberdelinqüent, que té més de 20 reclamacions en vigor, una desena d’elles, judicials, havia muntat el seu nou quarter general.
El dispositiu policial, en el qual han participat com a suport més de cent agents dels grups operatius especials de seguretat (GOES), de la unitat d’intervenció policial (UIP) i de la unitat de prevenció i resposta (UPR), ha sigut acuradament planificat per a evitar que Facundo B.S.H. poguera eludir l’acció policial. De fet, per a arrestar-lo, els agents de la UDEV central han comptat amb l’ajuda del Grup Especial d’Operacions (GEO), la unitat d’assalt d’elit de la Policia Nacional, que s’ha desplaçat des de la seua seu, a Guadalajara, al xalet de Benissa on s’havia refugiat el ciberdelinqüent i des d’on dirigia l’organització, perfectament estructurada en diferents nivells i totalment jerarquitzada.
Un ‘call center’, una altra vegada
Com en les ocasions anteriors, havia muntat un autèntic call center, amb operadors a doble torn de matí i vesprada, des d’on s’orquestraven les ciberextorsions. L’organització tenia exactament el mateix funcionament dels grups anteriors i quasi els mateixos membres, i el work, com li agradava anomenar al seu modus operandi (en realitat, el mateix de totes les sextorsions), l’havia aprés dels seus mestres, Ismael B., àlies Salva, i Massinissa F., Erik, líders de la trama desmantellada per la Guàrdia Civil el 2019 a Terol i València en l’operació Lubido-Hezurra, en la qual, entre molts altres, va ser detingut i empresonat, encara que la causa va acabar arxivada per a ell, l’exjugador del Llevant UD Antonio García, Toño.
Entre els 30 detinguts -la majoria a València-, ara per ara, per la Policia Nacional en l’operació d’aquest dimarts, hi ha un nombre elevat de mules, la funció de les quals era obrir comptes per a rebre els pagaments de les extorsions i desviar-los de seguida a les designades pels coordinadors. Els diners botaven de compte en compte amb rapidesa per a dificultar que la policia poguera seguir-li el rastre, en cas que el puter de torn acabara denunciant, com així ha sigut.
El work, una imitació
Des del call center de Benissa s’atenien les cridades de les suposades dones prostituïdes, que responien des de números de telèfon que la xarxa inseria en les principals pàgines de promoció del sexe virtual pagat. Una vegada que els puters cridaven, captaven el seu número de telèfon i a partir d’ací començava l’assetjament i la coacció. Les primeres vegades, l’amenaça era difondre eixa visita al seu cercle de confiança i, si no pagava, pujaven el to fins a arribar a les amenaces de mort.
En una de les ocasions, la que va posar en marxa l’operació Mijail amb 57 detinguts, fins i tot simulaven ser criminals d’una màfia de l’Est -inserien al seu perfil de Whatsapp fotos d’homes molt musculats i amb la pell plena de tatuatges, tal com va informar llavors la policia nacional en una nota de premsa- per a atemorir encara més als extorsionats i convéncer-los que en l’impagament els anava la vida. O, com a poc, la integritat física.
Et pot interessar
Les mules percebien el salari estàndard, a penes 50 euros per cada servei de captació dels pagaments, que anaven des dels 100 euros fins a quantitats molt més elevades: de diverses desenes de milers d’euros en algun cas. De moment, als 30 detinguts aquest dimarts els han confiscat 70.000 euros en metàl·lic i el seu presumpte cap torna a estar entre reixes. La pregunta és, fins quan?
Comentaris a la notícia
Voleu deixar un comentari a la notícia?