General

La comissió d’investigació de Benissa durà el cas Inmo Hold a Fiscalia en intuir irregularitats

L'Ajuntament de Benissa

La comissió d’investigació de Benissa que està analitzant tot el procés relacionat amb el cas Inmo Hold durà tota la documentació que ha anat reunint aquests mesos a la fiscalia. La intenció d’aquest organisme és que s’investigue en seu judicial el cas, atés que després de mesos de treball, declaracions i aportació d’informes intueixen que hi ha hagut irregularitats.

Així ho ha explicat Juan Carlos Mut, regidor de Reiniciem Benissa i president de la comissió d’investigació. Benissa està obligada a pagar als propietaris de diverses parcel·les, que sumen més de 16.000 metres, fins a 1,9 milions d’euros, xifra que pot arribar als 2,4 tenint en compte les costes del processos i altres despeses.

Aquesta quantitat és la fixada per Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana, en una sentència emesa l’any passat i que dicta la xifra que cal abonar als amos dels terrenys després d’anys de disputes judicials.

Els orígens d’aquest cas estan en la qualificació de terrenys com a zona verda pel Pla General d’Ordenació Urbana de Benissa (PGOU) de 1982, ratificada en altres cartes urbanístiques posteriors. En aquests casos, els propietaris de terrenys que passen a ser zones verdes poden obtindre altres parcel·les per part de l’Ajuntament o cobrar per aquestes parcel·les.

En principi es va arribar a un acord amb els amos, però més tard “l’any 2009 van sol·licitar cobrar pels seus terrenys en lloc d’obtindre uns altres”, com ha explicat el batle de Benissa i responsable d’Urbanisme, Arturo Poquet. El batle ha defensat que l’Ajuntament acata la sentència del TSJ, que afirma que “no és una sentència”.

La quantitat final serà d’uns 2,4 milions, encara que Poquet ha remarcat que no hi haurà cap pagament fins que no arribe una execució de sentència.

D’altra banda, Mut ha explicat que per la comissió estan passant tant els serveis jurídics del consistori, com tècnics i advocats que han portat el cas: “Tots els seus testimonis els tenim en compte i els remetrem a fiscalia, igual que la documentació que sol·licitem a l’Ajuntament i que ens va arribant amb comptagotes”.

El regidor ha explicat que en les sessions que han celebrat hi ha “llacunes” que no s’arriben a aclarir, motiu pel qual ja està presa la decisió de dur els informes a fiscalia. “No està clar per què es va canviar d’advocat en el procés o perquè després de la sentència del TSJ no es va informar perquè es poguera recórrer en una instància superior”.

De la mateixa forma ha explicat que hi ha aspectes de tot el procés que no s’arriben a entendre, com el fet que calga pagar a “preu de sòl urbà”.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia publicada el 19 d’abril de 2024 a Alicante Plaza.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?