General

Benissa enviarà a la Fiscalia les conclusions de la comissió d’investigació sobre els sobrecostos a les obres de Les Cases del Batlle

Vista de Benissa
Vista de Benissa

Durant el ple ordinari celebrat el passat dijous es va donar compte de la finalització de la Comissió d’Investigació sobre els sobrecostos a les obres de les conegudes com Cases de la Puríssima o Cases del Batlle, on actualment s’alberga el Museu d’Art Contemporani Salvador Soria o la biblioteca municipal Bernat Capó.

Manuel Juan, president d’aquesta comissió, va avançar que les conclusions seran enviades a la Fiscalia perquè determinen si és conseqüent seguir investigant. “Aquesta comissió va començar el 2016, i es va treballar intensament amb 17 reunions”, va rememorar el portaveu socialista, en les que “es van aprovar les conclusions de la primera part, que feia referència a l’adjudicació per part de l’Ajuntament de Benissa a empreses investigades en el cas Taula, i també el 2016 es va abordar la segona part incorporada, respecte els serveis jurídics”. “Es van treballar les conclusions i ara toca donar compte. En les conclusions es va aprovar donar part a la Fiscalia d’aquestes conclusions, una manera de tancar el tema per part de la comissió, però no es un tema que finalitze, sinó que passa a la fiscalia perquè continue la investigació, si es considera”.

Per la seua part, Fernando López Corsi, representant de Reiniciem Benissa en aquesta comissió, es va referir a la segona part de la ja finalitzada comissió, que anava referida a per què els serveis jurídics municipals quedaren adjudicats de forma directa al mateix despatx jurídic durant 16 anys. La comissió “ha tingut una repercussió de com contracta l’Ajuntament a partir d’aquest moment. Es va poder analitzar com es contractaven els serveis jurídics, i en eixa contractació venia contractant-se de forma totalment irregular durant tants anys, i s’havien facturat quasi 300.000 €, que és impensable el dia de hui, i sense contracte ni acord i per què a eixe advocat i no a un altre. I això era una pràctica habitual en l’anterior govern”.

Fernando López Corsi, actual regidor de Contractació, també es va referir a “un informe de la interventora accidental i del Secretari de l’Ajuntament en el sentit quet pot existir un fraccionament de contractes en aquesta etapa”. O que a la comissió “s’ha sembrat el dubte sobre les relacions prèvies entre l’advocat i l’anterior batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, perquè figuraven els dos com a administradors d’una societat propietat d’Enrique Ortiz, prèvia a ser designat com a l’advocat de l’Ajuntament de Benissa durant tants anys”. El portaveu de Compromís, Xavi Tro, va compartir la valoració “positiva”, destacant que “recolzem que es porte a la Fiscalia”.

Finalment, Arturo Poquet, portaveu del PP local, va assenyalar que “la contractació en processos de licitacions en empreses que han estat vinculades en processos presumptament delictius com el cas Taula, dir que sempre que s’ha adjudicat aquesta empresa ha sigut en diferents concursos on en les taules de contractació han estat representats tots els grups polítics i amb informes tècnics de l’Ajuntament s’han adjudicat a aquestes empreses”, mentre que en la segona part, va destacar que “durant este temps les adjudicacions a aquest advocat han sigut nomenades en Junta de Govern, i amb diferents secretaris municipals i amb cap objecció, i totes les factures s’han acceptat per la Intervenció municipal sense cap objecció. Si s’envia finalment a la Fiscalia, no tenim res que amagar”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?