Cultura

El PP de Benissa dona l’estocada de mort a l’Escola d’Adults

L'antic IES Josep Iborra de Benissa, instal·lacions utilitzades per l'EPA

L’equip de govern del PP de Benissa s’ha reunit recentment amb el personal municipal que conforma l’Escola d’Adults de Benissa per a informar-los de la seua intenció de no oferir més els cursos preparatoris per a obtindre el Graduat en Educació Secundària (GES). Els motius adduïts per la formació encapçalada per Arturo Poquet és la poca rendibilitat econòmica del servei i que la formació de persones adultes no és una competència municipal.

La cancel·lació d’aquest curs, amb efectes immediats, ha obligat al personal de l’EPA a reubicar les huit persones interessades en l’obtenció del GES cap a altres escoles d’adults com Calp (de titularitat municipal), Xàbia (de titularitat autonòmica) o a la formació en línia, tot això amb el cost de temps i despeses que suposa per a les persones afectades.

L’eliminació del curs de preparació del GES acaba així amb la formació reglada a l’EPA de Benissa, després que a la passada legislatura el PP eliminara també els cursos preparatoris d’accés a la universitat. A hores d’ara, només estaria previst algun curs puntual de formació no reglada com el de “Castellà per a estrangers” i des de l’equip de govern del PP s’estaria pensant a reubicar el personal de l’EPA en altres dependències municipals.

L’Escola d’Adults de Benissa va començar fa més de 35 anys la seua tasca formadora i en aquest temps ha permés a nombrosos benissers i benisseres reciclar-se i optar a una millor qualitat de vida amb treballs amb millors condicions i salaris, una opció que ara es veu truncada.

En la presentació de les activitats formatives de l’EPA de l’any passat, el llavors regidor d’educació Adrian Cabrera comentava “Totes les persones han de tindre la possibilitat de formar-se independentment de la seua edat, condició o situació familiar. Dins o fora del sistema educatiu, durant la vida laboral o després de la jubilació és fonamental actualitzar, completar i ampliar els nostres coneixements i habilitats perquè ens ajuda a créixer i a desenvolupar-nos com a éssers humans”. Sembla que això ja no serà el cas per a aquest curs 2023.


Comentaris a la notícia

Joseignacio

LA BENISSA QUE NOS IMPORTA


Voleu deixar un comentari a la notícia?