Cultura

Oferta formativa de l’Escola d’Adults i dels cursos de valencià per al curs 2013/2014

roda-epa-cursos-valenciaL’Alcalde de Benissa, Juan Bta. Roselló i la Regidora d’Educació i Normalització Lingüística, Pepa Martí, van presentar en roda de premsa l’oferta formativa que s’ha preparat des de l’Escola Permanent d’Adults i des d’AVIVA Benissa Agència de Promoció del Valencià per a aquest curs 2013-2014.

Enguany s’oferiran, com habitualment, cursos de formació reglada i no reglada. Dins de la formació reglada, en l’EPA s’impartiran dos cursos de graduat en Secundària (GES 1 i 2), la prova d’accés a la Universitat per a majors de 25 anys (PAU) i des de la regidoria de Normalització Lingüística, s’organitzaran cursos de valencià preparatoris per a examinar-se de les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements del València (elemental, mitjà i superior) i cursos de Valencià Bàsic per a pares de xiquets escolaritzats, residents estrangers i residents castellanoparlants.

D’altra banda s’oferiran cursos de formació no reglada: curs de castellà per a estrangers, que s’impartirà de nou en l’Aula de la Mar, cursos d’idiomes (anglés d’iniciació, i preparació per a la prova A2 de l’EOI i alemany iniciació i seguiment). També s’impartiran cursos d’iniciació a la informàtica, iniciació a la fotografia digital, curs de ceràmica aplicada a la joieria, curs de ceràmica (recerca d’esmalts d’alta temperatura i modelatge; i bols de rakú) i iniciació a la ceràmica, aula de Dibuix, art floral, curs de cuina vegetariana i cursos de Ioga (amb noves modalitats com el nivell d’iniciació, ioga ocular o ioga per a embarassades).

Quant als cursos que s’han preparat des de la Agència de Promoció del Valencià, aquests tenen com a objectiu el desenvolupament de les habilitats de comprensió i producció orals, per als residents estrangers i castellanoparlants perquè puguen resoldre en valencià les necessitats de la vida quotidiana.

En la presentació d’aquests cursos, la Regidora de Cultura, Pepa Martí ha convidat a tots els veïns del municipi de Benissa al fet que participen en aquestes activitats ja que des de la Regidoria estan fent un gran esforç per portar-les endavant. Segons ha comentat Martí, l’ajuntament sufraga el 80% del cost de l’EPA, un total de 200.000 euros, i la resta es completa amb les matrícules i una petita subvenció de la GVA.

Per la seua banda, Juan Bautista ha assenyalat la gran varietat de cursos que s’han preparat i ha declarat “aquesta és una important aposta per l’educació de les persones adultes, que ja està totalment consolidada entre els veïns de Benissa. El curs passat quasi 300 alumnes es van matricular en els cursos que es van oferir. Malgrat la situació econòmica, l’Ajuntament no deixa de treballar per la formació i l’educació”.

El període de matrícula per als cursos de l’EPA (en l’antic IES Josep Iborrra) serà del 2 fins al 18 de setembre en horari de dilluns a dijous de 10 a 13 hores i de 17 a 21 hores i els divendres de 10 a 13 hores. La matrícula per als cursos de valencià (en el Centre Cultural) es realitzarà del 3 al 24 de setembre de 8 a 15 hores.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?