Societat

S’ha mort el mestre Àngel Crespo

El mestre Àngel Crespo
El mestre Àngel Crespo

Nascut a Benissa pel novembre de 1949,
Àngel Crespo era mestre i va exercir al seu poble. Entre les seues manies, com ell dia, estava la d’escriure el que sentia, el que passava, allò que veia, era una necessitat vital i, fins i tot, un vici.

Així, poden trobar entre els seus escrits obres com :

El seu primer llibre de poemes, “Canto al hombre”, que publicà en 1978.

El mateix any aparegueren, en la revista Forma Abierta, nº 8 (Poesia Joven), suplement de la revista Instituto de Estudios Alicantinos de la Diputació Provincial, un recull dels seus poemes.

En 1981 va guanyar el premi a la creació literària de la Diputació d’Alacant amb el llibre “Descenso al origen” editat per l’I.E.A.

L’any 1983 l’Ajuntament de Benissa va editar el llibre de poemes infantils “Els Xiquets a l’Escola” en la sèrie Blava de Poesia.

Els seus poemes apareixen en el llibre “Antología de escritores benisseros”, editat també per l’Ajuntament en 1985.

“Per l’horitzó del silenci” va ser guanyadora dels Premis “25 d’abril” Vila de Benissa, modalitat de poesia l’any 1985.

El seu conte “Una porta es tanca lentament” forma part de l’obra col·lectiva 9 narradors de la Marina Alta, editat per la CAM l’any 1990.

En l’Antologia de la poesia a la Marina Alta també han aparegut poemes seus.

“Soldats de Plom” és un poemari infantil que recull els poemes que foren utilitzats en la seua classe per motivar a l’alumnat en l’interés per la poesia, editat per l’ajuntament de Benissa en 1999.

Eixe any també va participar en les activitats d’animació a la lectura de la Biblioteca Pública “Bernat Capó” amb el conte “Joan Somniasomnis” (Contes de Biblioteca 2).

Per fi, al mes de juny de 2010 es va estrenar l’himne de les Festes de Moros i Cristians dedicat a Sant Pere, del que va ser l’autor de la lletra amb música de Pepe Ciudad.

Per altra banda, des de la Biblioteca Pública “Bernat Capó”, volen manifestar el seu condol per la seua pèrdua i acompanyen la família en aquests moments tan tristos.


Comentaris a la notícia

Vicente Fullana Mas

Després de quatre anys de lluitar contra "eixa malaida malaltia" ens ha deixat l'amic Angel Crespo.


Voleu deixar un comentari a la notícia?