Cultura

Un artista ha de respectar la seua obra sinó perd la identitat

Quico Torres és una referència dins del món de l’escultura i de l’art en general. Porta més d’una vintena d’anys oferint les seues creacions i fa un parell de setmanes va guanyar la sisena edició de La Mar d’Art, una convocatòria d’escultura promoguda per l’Ajuntament de Xàbia. Torres no para d’evolucionar i amb la peça “Veles al vent”, guanyadora del certamen, inicia una nova etapa amb formes més geomètriques. Per a Torres, la rutina mata a l’artista i el més important és evolucionar amb un respecte total a tot allò que ja s’ha fet.

PREGUNTA: No es tracta d’un premi més en la seua carrera, veritat?

RESPOSTA: No, en absolut. Pense que l’Ajuntament de Xàbia ha fet una aposta molt intel·ligent perquè ha plantejat una convocatòria al carrer que té un caràcter permanent. En un termini de vint anys, possiblement Xàbia siga un museu d’escultures a l’aire lliure i crec que és important estar ahí. És un referent per al tipus d’escultura que té un concepte etern.

P: A més, esta convocatòria marca una nova etapa com a creador, no?

R: Sí, és cert. La peça que vaig presentar trenca amb tot el meu passat, de les formes orgàniques i sinuoses a una etapa més geomètrica basada amb el càlcul. Ara faig descomposicions de les formes adequades als espais on van les escultures. Abans les peces eren més de cor, més d’esperit i ara són més de càlcul, d’observar més l’espai que m’envolta.

P: Això no implica renunciar a un estil?

R: És cert que ja tenia una obra consolidada que la gent reconeixia. Però no vull ser esclau de la meua obra. El més important és sentir-se satisfet del que fas. L’artista ha de ser valent i no fer una obra que no sent. No pots perdre la motivació, vull innovar i agafe com a exemple a Picasso o Chillida que teníen molts estils diferents a l’hora de crear. Cal evolucionar de forma continuada i ara era el moment oportú.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?