Cultura

El Casal Jaume I de Benissa iniciarà a octubre la seua programació d’activitats

El Casal Jaume I iniciarà oficialment la seua programació d’activitats al mes d’octubre. La setmana passada es va fer un sopar de presentació al carrer Fra Maeso Company on hi participaren vora vuitanta persones. La vetllada va transcórrer en un ambient de cordialitat i de germanor i, a més a més, va estar amenitzada per la Colla de Xirimiters Pere Bigot. Hi hagué bona cosa de viandes i de menjars de la terra, tot regat amb un bon vi.

El Casal Jaume I de Benissa forma part ja de la xarxa d’aquestes instal·lacions culturals que hi ha disperses arreu de tot el País Valencià. A la comarca està en funcionament el de Pedreguer i ara el de Benissa. Hi havia un tercer a Xàbia però sembla que ha tancat. El Casal està integrat, a hores d’ara, per una seixantena de socis, de totes les edats i tendències. Un bon grapat són estudiants i per això volen passar l’època d’exàmens abans de posar-se plenament en marxa.

David Cabrera és el tresorer i Xavier Soler exerceix de coordinador d’una nova iniciativa que pretén “ajuntar a gent diversa i passar una bona estona”, segons les seues paraules. A més a més, el Casal Jaume I treballarà també per a l’estudi, la defensa i la promoció del patrimoni artístic, lingüístic i cultural del País Valencià. Tot això mitjançant tota mena de propostes com tallers, exposicions, xerrades, excursions, etc. Encara que no tenen un local fixe estarà llest aviat. De moment les reunions es fan dilluns, a les 21 hores, al Casal dels Joves. Si hi ha algú interessat a formar part del Casal pot apropar-se i emplenar un butlletí d’inscripció. Es paga una quota trimestral de 18 euros, per als majors de 25 anys, i de 15 euros, per als menors de 25 anys o aturats.

Una de les primeres accions del Casal Jaume I serà la celebració del Correllengua. La flama arribarà fins a Benissa i eixa nit hi haurà un sopar popular i una actuació d’un o dos grups de música folk. A més, es fletarà un autobús per participar en els actes del 9 d’Octubre a València. Així matex, el Casal Jaume I participarà a la segona edició del Festival Multicultural amb una paradeta amb tot tipus de menjars típics valencians. Soler ha assenyalat que “la nostra intenció és servir com a referent cultural al sud de la comarca, complementat així la tasca que està duent a terme el Casal de Pedreguer al nord de la Marina Alta”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?