Cultura

Quatre col·leccions de segells de Benissa participaran en l’exposició mundial de València

La Federació Valenciana de Filatèlia (FEVAFIL) es va reunir en assemblea el diumenge al Centre Cultural. És la segona vegada que aquest organisme autonòmic elegeix Benissa com a seu de treball en reconeixement a la labor de l’Agrupació Filatèlica i Numismàtica Local i al suport rebut de part de les autoritats locals en l’organització de l’Exposició Nacional Juvenil (JUVENIA) al febrer de 2003. Precisament, l’alcalde, Juan Bautista Roselló, va rebre de mans del president de la FEVAFIL, Luis Urrutia, una placa commemorativa que distingeix a l’Ajuntament de Benissa com a Entitat No Filatèlica de 2003.

Entre els projectes de futur, al maig es realitzarà l’Exposició Mundial de Filatèlia a València. L’agrupació local presentarà quatre col·leccions en aquest certamen, dos juvenils i dos més en la Classe Oberta. Pepe Ivars, secretari de l’associació, ha assenyalat que “som un dels pobles amb més participants de tota el País Valencià”. En València estaran les col·leccions de Tatiana Torres, amb “La llegenda de Santa Clauss”, i Mari Carmen Rodríguez, amb “Mitjans de Transport” -les dos juvenils- i les de Pepe Ivars, amb “Nadal: mites i ritus”, i Joaquín Vázquez sobre “La fotografia”, en Classe Oberta.

Per altra banda, més de 700 xiquets i xiquetes han visitat l’Exposició Itinerant organitzada per Correus i Telègrafs i la Federació Espanyola de Societats Filatèliques. Aquest és la sisena campanya d’una activitat que pretén difondre el món del segell entre els més xicotets. Benissa ha estat la primera localitat de tot el territori nacional per on passarà aquesta mostra que està dedicada al còmic espanyol. Un monitor especialitzat, Felipe Villamartín, és l’encarregat de mostrar i explicar als més petits els fonaments i els valors d’aquesta exposició que passarà per Altea i després per Santiago de Compostel·la durant febrer.

Com a novetats d’aquest any, Villamartín assenyala la realització d’una sèrie de vinyetes sobre el còmic de Miguel Angel Prado i la incorporació d’unes peces del Museu Postal de Madrid. A més, la mostra es completa amb projeccions audiovisuals i un concurs per a fomentar l’escriptura entre col·legials i professors. Finalment, el comissari de l’exposició ha assenyalat que l’elecció de Benissa com a punt de partida de l’Exposició Itinerant no és casualitat “perquè és una localitat que té molt de pes dintre de la filatèlia a escala nacional, sobretot amb motiu de la celebració de Juvenia”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?