Cultura

Presenten el llibre “Escolta Laia…” de Xaro Cabrera

El dijous 18 de juny es va presentar a la Seu Universitària de Benissa l’últim llibre de l’escriptora d’origen benisser, Xaro Cabrera, “Escolta Laia…(La vida rural a la Marina)”. La presentació va córrer a càrrec de l’arquitecte benisser Toni Banyuls, membre de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (ICEMA), organisme responsable d’editar aquest llibre, el qual ha comptat també amb la col·laboració del setmanari Canfali Marina Alta i de l’Institut Ramón Muntaner.

L’acte va estar organitzat per la Regidoria de Normalització Lingüística i també va comptar amb la presència del regidor responsable, Xavi Tro, que va tindre unes paraules d’agraïment cap a l’autora en mostrar d’una manera tan clara i real la forma en què es vivia a Benissa als any 50. Cal recordar que la història transcorre majoritàriament a la partida benissera de Santa Anna. A la presentació va acudir un nombrós públic, sobretot d’aquesta partida.

Xaro Cabrera és una escriptora molt coneguda a Benissa pels seus llaços personals així com també per la seua trajectòria com a escriptora ja que va ser guardonada amb el Premi d’Investigació dels Premis Literaris “25 dŽabril” l’any 1984 i va ostentar la seua presidència d’honor al 2007. A més, és doctora en Filologia i investigadora en el camp de l’etnografia. Com a curiositat, la seua tesi, basada en l’elaboració de la pansa, va estar dirigida pel gran mestre de filòlegs Manuel Sanchis Guarner.

“Escolta, Laia…” és un compendi de 17 històries de la vida rural de Benissa. Amb aquest llibre, Xaro Cabrera comença una nova aventura literària. Aquest llibre permet al lector endinsar-se en la forma de viure encara molt pròxima però molt desconeguda al mateix temps per a la gent jove. A través de la converses entre una xiqueta i la seva àvia, l’escriptora descobreix a aquestes noves generacions un món d’enginy, on la necessitat feia que els homes foren austers i aprofitaren el poc que tenien, on les diferències socials estaven ben marcades i on cadascun dels membres de la família tenia un paper assignat que garantia la supervivència i enduria al mateix temps la cohesió de la unitat familiar.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?