Cultura

Es presenta el llibre “Vocabulari benisser de plantes, ocells, i animals invertebrats i vertebrats”

Divendres que ve, dia 16 de gener, a les 20.30, en el saló d’actes de la Seu Universitària de Benissa, i dins de la programació de la Fira i Porrat de Sant Antoni d’enguany, es presenta el llibre “Vocabulari benisser de plantes, ocells i animals invertebrats i vertebrats” del filòleg benisser Francesc-Xavier Soler i Garcia. La presentació estarà a càrrec de Maite Sebastián, amiga personal de l’autor, i dels regidors de Cultura i Normalització Lingüística, Xavi Tro i Miquel Cabrera, regidor de Joventut. Les tres regidories són les que han fet possible l’edició d’aquest llibre.

Precisament, els dos regidors han coincidit en les paraules que li dediquen a l’autor en els seus respectius escrits del llibre, destacant la importància en la recerca i de la investigació per a recollir la saviesa popular dels nostres avantpassats i de l’obligació que tenen les actuals i les generacions vinents per a preservar-la. També cal destacar del llibre, el pròleg de Vicent Beltrán i Calvo, professor titular del Departament de Filologia Catalana, on s’imparteixen les assignatures de Dialectologia i Fonologia i Morfologia Catalanes, i autor del llibre “El parlar de Benissa” (1997), amb el qual va guanyar el Premi d’Investigació 25 d’abril- Vila de Benissa l’any 1996. A més, Vicent Beltrán va ser professor de Francesc Xavier Soler.

En finalitzar l’acte tots els assistents rebran un exemplar del llibre, amb la possibilitat que estiga signat per l’autor.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?