Cultura

Presenten el llibre “El Convent de la Puríssima Concepció”, de Joan Josep Cardona

Presentació del llibre sobre el Convent Franciscà
Presentació del llibre sobre el Convent Franciscà

Anit va tindre lloc l’acte de presentació del llibre “El Convent de la Puríssima Concepció (1612-2012). 400 anys de franciscans a Benissa”, del cronista de la Vila, Joan Josep Cardona, amb motiu de la celebració d’aquesta efemèride.

L’escenari triat va ser el convent i l’acte va ser presentat per la regidora de Cultura, Pepa Martí, que va explicar que la idea de la publicació del llibre va sorgir de la comissió organitzadora dels actes commemoratius d’aquesta rellevant data històrica que va començar a celebrar-se en 2011. En aquestes reunions es va manifestar la importància d’escriure un llibre que parlara de la història del convent, i que aquesta seria la millor manera de deixar constància de la celebració.

L’encàrrec es va traslladar a Joan Josep Cardona, cronista oficial i assessor de la junta, que va demostrar de seguida interés i entusiasme en el projecte. Cardona ha plasmat en aquest llibre la part històrica de la investigació i també va fer partícip a l’arquitecte local, Toni Banyuls, perquè duguera a terme un estudi des del punt de vista arquitectònic, un projecte en el qual encara està treballant i que veurà la llum en una propera publicació d’ací a uns mesos.

El cronista també va explicar els motius d’aquesta publicació, va exposar el contingut del llibre i va agrair la col·laboració de Pedro José Sanz (fotografia), Pere Cabrera (traduccions), Toni Banyuls (vessant arquitectònic), Jaume Ortolà (editor) i a la comunitat franciscana.

En l’acte van participar el rector de la parròquia, Domingo Sabater i el guardià del Convent, Jordi Escrivà, els quals van agrair a l’autor i els seus col·laboradors el treball realitzat. Va tancar l’acte el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, que va elogiar el treball realitzat per l’escriptor i el suport de la comunitat franciscana al projecte.

El finançament del llibre ha estat a càrrec de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Benissa, la Fundació Abargues i la parròquia del municipi. Les persones interessades a adquirir el llibre, ja siga en la seva versió en Castellà o Valencià, ho poden fer en qualsevol llibreria del municipi.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?