Cultura

El dilluns es presentarà el nou llibre de Joan Josep Cardona sobre el Convent Franciscà

Portada del llibre "El convent de la Puríssima Concepció (1612-2012). 400 anys de franciscans a Benissa"
Portada del llibre

El pròxim dilluns, dia 4 de juny, a les 21 hores, i al convent de Franciscans de Benissa tindrà lloc la presentació del nou llibre de Joan Josep Cardona, cronista oficial de Benissa, “El convent de la Puríssima Concepció (1612-2012). 400 anys de franciscans a Benissa.”.

L’estructura del llibre està dividida en quatre grans blocs que principien amb la narració cronològica de la història del convent des de els seus inicis fins a l’actualitat subdividit a la vegada amb capítols específics referits als seus guardians i a les comunitats del període. Acaba amb la relació dels fets més singulars i el detall de tots els guardians i comunitats de les quals es té notícia.

La segona part tracta de la vida del convent i en aspectes tals com el govern de la casa i el costumari, les obligacions pastorals, l’economia i subsistència, la biblioteca, l’arxiu, la producció literària del convent i una llarga exposició de la vida de la seua prestigiosa capella coral. El tercer bloc està dedicat a l’ensenyament tant en quant de les antigues Aules de Gramàtica, escoles per al poble i el molt conegut Seminari Menor Franciscà. Es narra també la singularitat del seu observatori meteorològic, la Cooperativa Agrícola de Sant Bernardino de Feltre, el Tercer ordre i la implicació dels franciscans en les diverses associacions del poble. S’afegeix la relació de Síndics Apostòlics i germans majors del tercer Orde

El darrer capítol es refereix a un resum breu de la biografia dels franciscans més importants que han viscut en el convent així com la relació dels benissers que ingressaren en el si de la ordre. Acaba amb la bibliografia i fonts consultades.

El llibre està editat per Riurau Editors i compta amb el recolzament de la Fundació Abargues, l’Ajuntament i la Parròquia de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?