Cultura

Obrin les portes de la Casa Museu dels Abargues

Benissa compta des d’aquesta setmana amb un nou museu, la Casa Museu dels Abargues, una casa de finals del segle XVIII, que obrirà les seues portes aquest cap de setmana perquè veïns i visitants coneguen com vivien les famílies adinerades en aquesta època.

La casa conserva els seus elements arquitectònics intactes i el seu mobiliari i detalls que en la seua majoria són originaris de l’època en què la casa encara estava habitada. Fins i tot es pot contemplar encara un oratori privat en la primera planta, dedicat a la Mare de Déu dels Desamparats, que dóna nom al carrer, i que tenia permís papal per a fer misses.

La Casa dels Abargues és el resultat del procés d’agregació i reedificació de dues cases antigues situades en els solars de l’ampliació de final del segle XVI de la vila medieval, i que és un dels exemples més refinats i cults de l’arquitectura il·lustrada de la Benissa del set-cents.

Segons ha comentat el regidor de Cultura, Jaume Ortolà, “aquesta casa s’agrega a la xarxa de museus que volem crear al poble, donant a conèixer al públic els valors històrics més representatius de la societat benissera”. Per la seua banda, el batle, Juan Bautista Roselló, ha remarcat la importància de donar-li un valor al patrimoni cultural i històric del nostre poble.

Des de les regidories de Cultura i Turisme s’organitzaran visites guiades per a grups interessats, les quals començaran aquest dissabte i diumenge coincidint amb la celebració del Mercat Medieval.

Fotos
Foto 1
Foto 2
Foto 3


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?