Cultura

Nou llibre de Joan Josep Cardona

Detall de la portada del nou llibre de Joan Josep Cardona
Detall de la portada del nou llibre de Joan Josep Cardona

El nostre Cronista oficial, Joan Josep Cardona, ha escrit un nou llibre. El seu títol “El tant per cent” és el tercer de la seua col·lecció titulada “Llibres del tramuntanal”. I com els dos anteriors versa sobre un tema monogràfic. Així com els dos primers (Tendral i marcit i Taula del Corpus) ens introduïa en el món agrari benisser i tradicional, el llibre que ara apareix parla sobre el món bancari. Però Cardona, antic professional de la banca, i molts anys cap de sucursal de les oficines de la CAPA i la CAM, tracta el món bancari des de la seua perspectiva i vivències. Però la visió d’eixa activitat mercantil la fa arrencar des de la seua infància fent un recorregut que acaba al llindar de la seua jubilació professional. Amb aquest nou llibre el nostre cronista aplega al que fa vint-i-dos en la seua llarga carrera com a escriptor al servici del seu poble, Benissa.

Però lluny de ser un treball tècnic i, lògicament carregós, el nostre cronista utilitza el llenguatge àgil i de bon llegir que fa d’aquest nou llibre un seguici de relats divertits, curiosos i entretinguts i que el lector es pot llegir casi d’una assentada. Allí entra des de l’antiga banca dels Cabrera i Abargues, amb la seua fallida, al primer banc comercial, com era el Banesto i l’entranyable relació de les primitives caixes d’estalvi i, com no, l’inevitable menció a les quotes participatives. Parla d’atracaments, robatoris, els modestos crèdits donats per a compra de terra o bastir una casa i tot un curiós relat de com s’entenia la relació professional entre banc i clients.

La portada del llibre, com tots els anteriors de la sèrie, porta el disseny original degut al bon ofici de Jaume Ortolà , propietari de Riurau editors. Jaume produeix aquest nou llibre posant tot l’amor possible en la confecció i oferint-nos una nova joia sortida de les seues mans. I, com els altres, la portada és una il·lustració deguda al professor Miguel García Iranzo representant un motiu urbà benisser, que en aquest cas és la vella plaça de Benissa amb els antics porxos.

L’edició i patrocini, com els altres, es a costa de l’autor. La presentació tindrà lloc el proper dijous 13 de novembre, a les 20h a la llibreria La Tella, de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?