Cultura

Més d’un centenar d’alumnes s’inscriuen en el curs de Cultura Popular de la Seu

El I Curs de Cultura Popular, sobre “La narrativa oral: rondalles i llegendes en l’imaginari col·lectiu contemporani”, s’ha iniciat amb prop de 120 alumnes matriculats, un terç d’aquests procedents de Mallorca.

En la intervenció de Carme Oriol (URV) es va destacar la presentació pública de la base de dades RondCat, que pròximament tindrà consulta lliure i gratuïta en una web d’Internet. Aquesta base de dades confeccionada per un equip d’investigadors de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, cataloga un total de 4.800 rondalles valencianes, mallorquines i catalanes, i inclou de cadascuna d’aquestes narracions populars completa informació: on es poden trobar publicades, que zona s’han recollit, l’argument que tenen i les coincidències respecte a altres llengües i zones. El projecte*RondCat significa l’actualització i la classificació, a escala mundial, del patrimoni rondallístic.

El divendres va intervenir la professora Caterina Valriu, que va demostrar la coincidència entre balears, catalans i valencians en les característiques dels personatges fantàstics.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?