Cultura

“La música en clau de DOna” és títol del concert d’aquesta nit de la Banda de Benissa

Cartell del concert "La música en clau de DOna"
Cartell del concert “La música en clau de DOna”

La Societat Lírica i Musical de Benissa, sota la direcció de Miguel Àngel Grau Martínez, organitza un concert enaltint la figura de la dona en i des de la música.

Hui, 28 de maig, tindrà lloc al Taller Ivars de Benissa, a les 20h, el concert “La música en clau de DOna”, un esdeveniment a través del qual, la Societat Lírica i Musical de Benissa, materialitza la seua voluntat de treballar per la igualtat de gènere, faena que l’entitat fa anys que realitza portes endins.

El concert, dissenyat pel director de la banda, Miguel Àngel Grau Martínez, reivindica la figura de la dona convertint-la en l’eix central de l’actuació i visibilitzant-la des de diferents perspectives artístiques, quedant el repertori repartit així:

1- La música inspiradora sobre la dona.
2- La dona solista i concertista.
3- La dona compositora i directora.

El concert, presentat per la poeta local Cecília Berenguer, començarà amb el pasdoble “Carmen Alborch”, escrit per Enrique Alborch Tarrasó i dedicat a la coneguda i estimada escriptora, professora i política valenciana.

Seguidament, s’interpretarà el “II Concerto for clarinet and simphony wind band” d’Oscar Navarro, amb Mar Navarro Ivars, membre de la banda des de 2013, com a clarinet solista.

A continuació sonarà “Navidad Negra”, cúmbia per a clarinets composta per José Barros i interpretada per Pascui Ivars, Maria Gilabert, Pepa Llopis, Maria Ivars i Mar Navarro al vent, i Irene Bertomeu i Aitana Argudo a la percussió.

El concert avançarà amb l’estrena del pasdoble “Les Estisoradores”, composició de l’alcoià/benisser Moisés Ferrer Ramírez inspirada en les cançons que cantaven les dones quan estisoraven.

Després serà el torn d’escoltar dues obres de la suecana Lucia Burguera Gandia, en primer lloc l’obertura “Re-evolution”, escrita en 2021, seguida de l’estrena del pasdoble “Teresa Grau”.

El concert continuarà amb dos peces de la valenciana Sara Galiana Sola, començant per “La Odisea”, un poema simfònic escrit en 2017, i seguint amb “Stoneage”, altre poema simfònic amb què va rebre el primer premi al “I Concurs de composició – Ciutat d’Eivissa -” de 2016.

Per últim, el grup tocarà “La puerta grande”, un pasdoble compost per Elvira Checa Agüero en 1992, nascuda a Conca i valenciana d’adopció.

La Societat Lírica i Musical de Benissa vol animar al poble de Benissa i a tota la Marina Alta a acudir i gaudir d’aquesta cita musical i històrica al nostre municipi.

#LaMúsicaEnClaudeDOna


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?