Cultura

Josep Lluís Santonja guanya el 21è Premi Bernat Capó

Josep Lluís Santonja
Josep Lluís Santonja

Animetes santes, de l’historiador Josep Lluís Santonja, ha guanyat la 21a edició del Premi Bernat Capó de difusió de cultura popular, dotat amb 6.000 euros i la publicació per Edicions del Bullent. L’obra es presenta com un recorregut de les tradicions funeràries valencianes des de la Pesta Negra de 1348 fins a l’actualitat.

Santonja actualment és director de l’Arxiu Municipal i de la Xarxa de Biblioteques d’Alcoi, i al llarg de la seva trajectòria ha publicat més d’una vintena de monografies de recerca cultural i històrica, i més d’un centenar d’articles de temàtica diversa.

En aquesta edició del Premi Bernat Capó no s’ha celebrat acte de lliurament per les restriccions decretades a causa de la pandèmia de la Covid-19.

El jurat estava format per Xavier Rius, diputat de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València; Josep V. Aguilar i Joan Seguí, conservadors de l’ETNO – Museu Valencià d’Etnologia; Adrià Besó, doctor en Història de l’Art i professor de la Universitat de València; Mª José García, presidenta de Associació Valenciana d’Antropologia, i Núria Sendra, directora d’Edicions del Bullent.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 27 de gener de 2021 a cultura21.cat


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?