Cultura

Es convoca el Premi Bernat Capó 2020 de difusió de la cultura popular

Cartell del Premi Bernat Capó 2020
Cartell del Premi Bernat Capó 2020

Després d’un any de parada tècnica, el Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular reprèn l’activitat amb canvis significatius. El convoquen el Museu Valencià d’Etnologia i l’àrea de Cultura de la Diputació de València i podeu consultar les bases al web L’Etno o al de Bullent.

El termini per presentar obra acaba el dia 11 d’octubre de 2020. El/La guanyador/a rebrà un premi de 6.000 €, subjectes a la fiscalitat vigent, i que s’entén com a compensació pels drets d’autor. A més el llibre serà editat per Edicions del Bullent, que inclourà el títol en el seu catàleg general.

Pot optar a aquest premi qualsevol treball d’investigació inèdit de divulgació de la cultura popular valenciana. Els treballs que es presenten hauran de tindre les següents característiques:

  • Deuran fer referència a qualsevol camp de la cultura popular valenciana, tant material com immaterial. Es valoraran especialment aquells treballs que facen referència a la cultura material.
  • Poden desenvolupar un tema únic o diversos temes relacionats, però no podran ser simples recopilacions d’articles.
  • Poden estar escrits en valencià o en castellà.
  • Hauran de ser originals, inèdits i no premiats en altres concursos o premis.
  • Els originals que opten al premi es presentaran a doble espai en grandària DIN A4, i tindran una extensió d’entre de 125 i 175 fulls.

Es poden presentar en paper o en pdf a través de la Seu electrònica de la Diputació de València.

El Museu Valencià d’Etnologia també posa a disposició de les persones interessades un telèfon per resoldre dubtes: 96 388 25 25.

El darrer Premi Bernat Capó (el 20é) el va guanyar l’obra Gat Vell. Dites marineres, de Francesc Xavier Llorca Ibi, un llibre que parla de dites, frases i refranys propis de la gent de mar. I que ha rebut molt bona acollida, arribant a la segona edició en pocs mesos.

Altres obres guanyadores del Premi Bernat Capó són:

Contalles de iaios i iaies, de Jordi Raül Verdú

Els bastonets d’Algemesí, de Toni Bellón

Fem safareig, d’Agnès Vidal i Vicedo

Fantasmes al palau, d’Ivan Carbonell Iglesias

Bruixes, dimonis i misteris, d’Àlvar Monferrer


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?