Cultura

Ja entre nosaltres el Calendari dels Brillants

Portada del Calendari dels Brillants
Portada del Calendari dels Brillants

Fidel a la seva cita nadalenca, un any més, i ja en van 33 edicions, tenim entre nosaltres el Calendari dels Brillants per a l’any 2020. El benisser Joan Josep Cardona, propietari i director d’aquesta veterana obra ha estat, com sempre, al capdavant de l’edició oferint una selecció de les millors firmes de l’actual panorama literari valencià. En aquesta ocasió el Calendari s’ha fet més internacional i ha incorporat les col·laboracions dels eurodiputats José Manuel García-Margallo, exministre d’afers exteriors de l’estat espanyol, Inmaculada Rodríguez Piñero i Jordi Sebastià, representants de les diferents sensibilitats polítiques presents en el Parlament Europeu. Es complementen amb la firma d’Aureli Argemí secretari personal de qui fou històric abat Escarré i altres assidus col·laboradors que conformen un complet dossier central que es dedica a la situació actual d’Europa, que, tal com indica Cardona al pròleg del llibre “..mostra un camí dificultós que no té més alternativa que seguir dins d’un projecte ordit amb vocació de convivència, de diàleg i de sentit comú”.

La resta de les seccions mantenen el toc habitual i culte on la veterana plantilla d’escriptors i escriptores presenten un ventall divers i amé sobre diverses qüestions expressades en una miscel·lània ampla i variada feta amb la intenció de posar a l’abast de l’univers lector articles curts, densos de contingut i sempre fets amb bon humor. No falta el recordatori als antics col·laboradors que han mort en el transcurs de l’any 2019 com de fet són Carme Miquel, Pascual Giner Pérez, Juan Giner Monserrat, Vicent Balaguer i Pepe Ribes Perez. Per segon any consecutiu acaba amb l’apartat científic a càrrec de professionals de les universitats de València i Alacant i d’instituts de la comarca i que es dedica expressament al canvi climàtic.

En la plantilla d’il·lustradors s’ha incorporat la benissera Alba Lopez Soler que uneix els seus dibuixos als dels veterans en el Calendari com són Ramon Pérez Carrió i José Juan Porres Vidal.

Malauradament, i per causes d’avaria en l’enquadernació del Calendari no es va poder presentar tal com estava anunciat el passat dia 27 de novembre. La presentació a Benissa tindrà lloc el dissabte 14 de desembre, a les 12.30 en les Cases del Batle en una nova modalitat coneguda com “Coktail literari”. L’edició està patrocinada per l’associació cultural del MACMA i amb l’ajut de diversos i fidels anunciants de la comarca. Els lectors ja el tenen al seu abast en els acostumats punts de venda de la comarca.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?