Cultura

El Calendari dels Brillants 2018

Presentació del Calendari dels Brillants 2018
Presentació del Calendari dels Brillants 2018

El passat divendres, en el marc de l’Espai Cultural “Les cases del batle” de l’Ajuntament de Benissa es feu la presentació publica del Calendari dels Brillants de l’any 2018. L’acte fou presidit per la regidora Mari Carme Ronda i pel també regidor Manuel Juan, ambdós responsables de les àrees de cultura municipal. Junt amb ells Jovi Lozano-Serer, gerent de la MACMA i Joan Josep Cardona, director i propietari de la publicació que en aquest numero aplega a la seva 31 edició.

Som al temps de Nadal i el Calendari, convertit ja en un clàssic nadalenc ja està a l’abast dels lectors i en les diverses llibreries de Benissa. Òbviament que tanmateix ho està en àmbits de venta de tota la nostra àrea lingüística que a més de València aplega a les Illes Balears i a diversos llocs de distribució de premsa de Catalunya. Com és habitual, la publicació està present a les biblioteques institucionals, universitats i altres entitats culturals.

El Calendari s’ha consolidat com el primer en la seva especialitat editorial i divulgativa de tots els que es confeccionen en el nostre idioma. És un crèdit fonamentat en la seva perseverança de servei a la nostra comunitat, que junt amb la consideració dels anunciants, els lectors i el suport de la MACMA pot sortir any rere any aportant novetats i procurant mantenir el toc de bon humor i la il·lusió gràcies al desinteressat treball de les persones que intervenen en la seva confecció.

El present número volta el seu contingut sobre el lema “Forasters vindran..” que és un intent de comprendre la realitat social manifestada tant per la presència dels residents estrangers a la nostra terra com la tragèdia dels immigrants i refugiats en petició d’asil a Europa. A l’equip habitual de redactors s’ha unit enguany la reflexió de noves firmes com la d’Enric Nomdedéu, secretari autonòmic d’Ocupació de la Generalitat Valenciana i els professors universitaris Francesc Gramatge, Josep Vidal, Joaquim Garcia Roca, Vicent Baydal Sala i el pare benedictí Josep Miquel Bausset. L’apartat científic s’ha millorat amb les aportacions de Josep Miquel Femenia i Jorge Olcina.

Les il·lustracions han estat a càrrec de Vicent Ivars Tur i del benisser José Juan Vidal Porres, autor de la contraportada.

Els interessats en entrar a la pàgina web ho poden fer al domini: Calendari dels Brillants. Tanmateix la visualització del documental, obert al mes de juny de 2017 amb 588 entrades al dia d’avui es pot fer a Youtube: Calendari dels Brillants. XXX aniversari.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?