Cultura

El Calendari dels Brillants dedica les planes centrals al xoriço en clau d’esperança

Joan Josep Cardona i el batle de Teulada presenten el Calendari dels Brillants 2015
Joan Josep Cardona i el batle de Teulada presenten el Calendari dels Brillants 2015

La Mancomunitat Cultural de la Marina Alta ha publicat una nova edició –la número vint-i-huit- del Calendari dels Brillants creat i coordinat per Joan Josep Cardona. La publicació s’ha convertit ja en un clàssic de Nadal amb les seccions tradicionals com el calendari santoral, amb els patronatges, les festes religioses i populars, els aniversaris dels patrons d’oficis i gremis, les creences populars, les devocions als sants patrons, etc. El calendari ha conquerit terres més enllà de la Marina Alta i ja es llig arreu del País Valencià i, fins i tot, en alguns indrets de Catalunya.

El tema central i fil conductor de l’edició de 2015 és el xoriço. El mateix Cardona adverteix que “tot es fa en actitud sempre positiva de mostrar les realitats en clau d’esperança”. Tot perquè la temàtica es tracta des de dos punts de vista diferents. Per una banda, el sentit gastronòmic i, per l’altra, l’irònic arran dels nombrosos casos de corrupció política que colpegen la societat un dia sí i l’altre també.

El xoriço és la font d’inspiració d’articles d’autors com Emili Rodríguez, Pepa Guardiola, Emili Piera, Guillem Gilabert, Josep Xavier Esplugues, Ximo Caturla, Sebastià Carratalà i Alfons Llorenç, per citar-ne alguns. Enguany hi ha algunes cares noves com les de Jovi Lozano, Anna Moner i Agustí Ventura. Una de les novetats és una secció especial dedicada al Banc de Temps, amb textos d’Emili Piera, Jaume Domènech i Pere Baeza. Hi ha una Auca amb dibuixos de Ramon Pérez Carrió i text de Vicent Balaguer.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?