Cultura

Exfilnum 2007 obrirà les seues portes el divendres que ve

El motiu central de la 19a edició serà el 25 Aniversari de l’Agrupació Filatèlica de Benissa.

Del 2 a l’11 de novembre, Benissa es prepara per a celebrar el primer acte que commemorarà durant tot l’any 2008, 25 anys de filatèlia associativa a Benissa, que no serà altre que l’anual exposició filatèlica que se celebra des de fa ara 19 anys: EXFILNUM.

L’exposició obrirà les seues portes el dia 2 a les 20.00 en la sala d’exposicions del Casal dels Joves de Benissa i per primera vegada des de fa anys, les col·leccions exposades seran totes de socis membres de l’Agrupació, igual que es feia quan s’inauguraven les primeres edicions on les col·leccions solien ser locals però amb l’al·licient de poder comprovar l’evolució tant del col·leccionista com del seu treball filatèlic. Durant la inauguració, es presentaran els documents filatèlics sol·licitats a Correus amb aquest motiu, i entre ells destaca l’habitual matasegells commemoratiu i el sobre prefranquejat, que duran per tot el món aquesta commemoració.

Paral·lelament a l’exposició s’ha preparat un intens programa d’activitats entre les quals destaquen els dos Tallers de filatèlia juvenil que es portaran a terme, els dies 3 i 10 de desembre, pel matí; una xerrada filatèlica a càrrec d’En Joaquín Vázquez Boronat sobre el col·leccionisme de CLASSE OBERTA, i mercats i subhastes filatèliques previstes per als diumenges dies 4 i 11. Exfilnum 2007 tancarà les seues portes el dia 11 de novembre amb el corresponent lliurament de premis i diplomes als participants.

25 anys d’històría

Aquests 25 anys d’història que commemoren els filatelistes a Benissa, comencen el 30 de desembre de 1982 quan un grup d’entusiastes del col·leccionisme de segells decideixen unir-se en societat filatèlica. Benissa sempre havia comptat amb alguns col·leccionistes de segells que ja en la dècada dels anys 50 i 60 van tindre els seus primers passos i realitzaven alguna que altra activitat, però mai de manera associativa. Va ser ja l’any següent, en 1983 quan se celebra la 1a Assemblea General on és triat com a president, En Fernando Cabrera Albou, que va romandre al seu capdavant fins 1989 quan es renoven els càrrecs directius i comença la marxa presidencial de l’actual, En Marcos A. Torres.

Molt s’ha viscut des d’aquell 30 de desembre, bo i millor, destacant especialment el meravellós treball que amb els joves benissers s’ha portat a terme per a situar-los actualment entre els millors d’Espanya. Aquest interés per la Filatèlia Juvenil va fer que Benissa es plantejara la celebració de la seu més gran esdeveniment, la seua més espectacular exposició filatèlica, la JUVENIA 2003, que va reunir a Benissa les millors col·leccions juvenils d’Espanya, França i Portugal i on a més Correus va concedir el primer segell postal dedicat a Benissa, amb la ja coneguda “Catedral de la Marina” com a imatge, i que encara avui dia són molt sol·licitats.

25 anys d’història que no acaben hui, sinó que tenen en ment un intens programa d’activitats que es desenvoluparan durant tot l’any que ve i que serà un punt i seguit a la trajectòria d’aquests entusiastes filatelistes de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?