Cultura

El Festival Multicultural ampliarà el nombre de participants en el 2004

El dilluns es van reunir les autoritats municipals i els representants dels països participants en la primera edició del Festival Multicultural, celebrat a l’octubre de 2002. La intenció d’aquesta trobada era començar a perfilar la segona convocatòria d’aquesta iniciativa que té una periodicitat bianual. Ja es coneixen les dates concretes de l’edició de 2004 i serà de l’1 al 3 d’octubre. En la reunió de treball es va acordar també la creació d’una nova entitat que s’encarregue de la seva organització de cara al futur més pròxim. Es tracta de l’Associació del Festival Multicultural de Benissa (AFEMUBE), els estatuts de la qual, reglament i junta directiva s’aprovaran en la següent reunió prevista per al 12 de gener de 2004.

De cara a l’edició de 2004, el Festival Multicultural ampliarà el nombre de participants i es realitzaran els tràmits oportuns perquè s’adherisquen altres països com el Regne Unit, França i Xina. Aquesta idea va néixer amb la finalitat de fomentar la integració i la convivència del col·lectiu de residents estrangers a través de la cultura i les tradicions de tots els països presents. Música, balls típics, exposicions fotogràfiques, monedes, degustacions gastronòmiques i un llarg etcètera van permetre al públic conèixer de primera mà a països com Alemanya, Argentina, Bèlgica, Bolívia, Canadà, Colòmbia, El Marroc, Holanda, Xile i Espanya.

LA LLUM DE LES IMATGES

La Regidoria de Joventut ha organitzat un viatge cultural, totalment gratuït, perquè tots els joves visiten l’exposició “La llum de les imatges”, a Oriola, el diumenge 23 de novembre. Els interessats s’han d’inscriure abans del dia 19 al Casal dels Joves. L’exposició engloba 400 obres entre talles, llenços, gravats i altres elements ornamentals utilitzats en els oficis religiosos. Aquesta mostra està considerada com la més ambiciosa d’art sacre al País Valencià i entre les obres destaca la “Temptació de Sant Tomás”, de Velàzquez, “San Miguel Arcàngel”, de Paolo de San Leocadio, “Gregorio Gall”, de Sànchez Coello, “La faça de Crist”, de Morales, etc., a més de peces de l’escola italiana.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?