Cultura

Comunicat del Baix Terra sobre la situació de les associacions a Benissa

Baix Terra
Baix Terra

El 6 d’abril del 2020 el nostre col·lectiu va rebre una notificació per tal d’abandonar l’espai que estàvem utilitzant per dur endavant les nostres activitats. Més de dos anys després estem en la mateixa situació, amb el silenci i el menyspreu de les regidories competents, sense espai, sense solucions, ni cap tipus de contacte per part de l’ajuntament per resoldre esta situació.

Després de varies instàncies sense resposta podem dir que el silenci és l’arma que empra l’ajuntament per tal d’ignorar les associacions no còmodes, associacions que no ballen al seu ritme i a les seues exigències. Veiem amb consternació com mor l’associacionisme local, com es silencia la participació popular, gent que treballa per tal de donar forma a les seues inquietuds en el seu poble, sense esperar res a canvi. No entenem una proposta cultural sols executada des de les administracions, no entenem una cultura pagada en diners públics dirigida a uns pocs o poques. La proposta cultural i participativa no dona lloc i veu als i les jóvens del poble, per això ens veiem obligats i obligades a anar-nos fora. No és de justícia que hàgem d’anar-nos del nostre poble per plasmar les nostres inquietuds i les nostres activitats mentre davant tenim un ajuntament que ens ignora i es posa medalletes pel seu ben fer.

Expectant hem estat esperant amb bona fe una solució per part de les regidories competents i de l’ajuntament, creiem que la seua implicació per tal de donar una solució general a totes les associacions anava a ser real, però no ha sigut així. Ací hem vist com hi ha associacions de primera i de segona, associacions que gaudeixen de privilegis front unes altres que són oblidades i condemnades a la desaparició. No volem privilegis, volem que ens deixen fer, igual que la resta.

És preocupant com s’excusen amb la falta d’ingressos i ho entenem, no hem demanat mai diners públics per tal de dur endavant les nostres tasques, no entenem l’acció popular subvencionada. Però lo més sorprenent és, davant l’excusa econòmica: La creació d’una web totalment innecessària de les associacions locals que costa més de 10.000€, camps de futbol 7 inacabats o altres vàries obres públiques paralitzades, mentrestant, la majoria d’associacions locals continuem sense espai.

Hem dit abans que l’associacionisme local i la participació popular està morint, però tal volta seria millor dir que l’estan matant. Ens entristeix no poder seguir anar fent al nostre poble, ens entristeix l’èxode obligat de la joventut per tal de viure, treballar i realitzar-se. No és correcte que nosaltres ens hàgem d’anar de Benissa davant un ajuntament que sols sap mirar cap a l’altre costat.

Per un poble on tothom tinguem cabuda, per un poble viu i participatiu.

Col·lectiu Baix Terra


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?