Cultura

El Col·lectiu Baix Terra indica que l’Ajuntament de Benissa desallotja el Casal d’Associacions sense oferir una alternativa

Baix Terra
Baix Terra

El Col·lectiu Baix Terra ha emés un comunicat en xarxes socials indicant que l’Ajuntament de Benissa els va remetre el passat 6 d’abril, en ple estat d’alarma, una notificació per a desallotjar el Casal d’Associacions, lloc on duen a terme a la seua activitat, abans del 15 de juny. El motiu seria el trasllat temporal del Centre d’Educació Especial Gargasindi de Calp a aquestes instal·lacions. Des del col·lectiu indiquen que després de posar-en en contacte amb l’ajuntament, van rebre com a resposta que no hi ha previstes reubicacions de les associacions que hi tenen la seua seu al Casal d’Associacions. A continuació reproduïm el comunicat complet:

MALES NOTÍCIES:

El passat 6 d’abril (en ple confinament) vam rebre un email de l’ajuntament informant-nos que totes les associacions (inclòs Baix Terra) desallotjarem el Casal d’associacions. Aquest espai és el lloc on hem estat funcionant des de fa quasi 7 anys dels 10 anys d’existència del Baix Terra. Ací organitzem els nostres concerts, és el lloc on assagem els nostres grups, a més és el magatzem on alberguem tota la nostra infraestructura.

El motiu, segons sembla, és una decisió de conselleria, que utilitzarà l’espai per fer una escola provisional. Aquesta decisió no ens sembla negativa però per a nosaltres és una molt mala noticia. El email va ser clar: “Cal desallotjar l’aula que esteu ocupant en aquests moments a l’edifici del Casal d’Associacions abans del 15 de juny de 2020”

Aquest ultimàtum, en uns moments com aquests, en el que no podem buscar una alternativa, moments en que ni tan sols podem eixir de casa, fan pràcticament impossible cap moviment. No pot ser més desafortunada aquesta decisió.

Nosaltres no ens neguem a desallotjar l’espai però trist va ser veure que no hi ha una alternativa on reubicar-nos per poder seguir fent les nostres activitats. Ni hi ha, ni tampoc sembla que hi haja en un futur. Després de varis emails, no ens van plantejar cap solució, va ser tallant la resposta: “No hi ha previsió de reubicacions. De moment no hi ha cap espai disponible fins que es buide altra vegada el Casal d’Associacions i no sabem quan serà això” / “Volíem comunicar-vos el que passa perquè aneu pensant alternatives per si calguera mobilitzar-se per a buidar els locals abans del 15 de juny”

Baix Terra portem 10 anys funcionant sense diners públics, sempre de manera altruista i per crear una alternativa cultural al nostre poble, un poble cada volta més mancat d’oferta lúdica juvenil (i no tant juvenil). Sempre hem respectat l’espai, hem sigut respectuoses amb la resta d’associacions i el tracte amb l’ajuntament ha sigut correcte en tot moment. Esta situació ens planteja si des de l’ajuntament de veres advoca per l’associacionisme juvenil, alternatiu i cultural, pot ser som una molèstia.

Per a nosaltres, açò és una mort anunciada del nostre col·lectiu, sense un espai, ens avoquen a la desaparició. Anem a lluitar per que no siga així.
Gràcies per aquests 10 anys de suport.

Esperem que estigueu totes sanes i salves!

Seguirem informant, seguim ballant.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?