Cultura

Centenars de persones segueixen els tallers i les xerrades de la Fira Alternativa

El passat cap de setmana va tindre lloc la segona edició de la Fira Alternativa organitzada per la Regidoria de Sanitat i Consum, amb la col·laboració de la Diputació d’Alacant. El bon oratge va acompanyar i centenars de persones van seguir els diferents tallers, xerrades i actuacions que s’oferiren durant els dos dies. Així, el recinte ferial, ubicat al Parc de Dolors Piera, va presentar una imatge immillorable. La Fira Alternativa va estar inaugurada pel diputat de Foment, el calpí Juan Roselló, acompanyat per l’alcalde, Juan Bautista Roselló, i la regidora de Sanitat i Consum, Maria Llopis, entre d’altres.

L’oferta a l’abast del públic era molt ampla. Des de productes gastronòmics fets amb tota mena de productes biològics i instruments d’arreu del món fins a veles, roba, bijuteria, etc. A més, el Parc Ecològic Municipal oferia compost natural tret de les restes de jardineria i, a més, n’explicava la seua elaboració. També hi estaven altres entitats locals com l’Associació Letamendi o els membres del TAPIS, entre d’altres. En el mateix recinte es feien demostracions d’oficis artesans com, per exemple, la llata. A més a més, per als més menuts es va organitzar un conta contes.

Però la proposta més seguida va ser els nombrosos tallers impartits per especialistes en medicina alternativa. Des de nocions de cuina vegetariana i massatge articular i energètic pels peus fins a malabars, dansa del ventre, elaboració de sabó natural, el poder del so, el taller del riure, meditació, etc. A més a més, hi hagué també xerrades sobre nutrició esportiva, hèrnies discals, ioga, salut i alimentació, l’estrés i l’articulació, la quiropràctica i les plantes comestibles silvestres de la Marina Alta. La Fira Alternativa es va tancar amb l’anomenat Concert de l’Encantament a l’església parroquial de la Puríssima Xiqueta. Es tracta de sons que sanen i va estar interpretat per Nestor Kornblum i Michele Averard, directors de l’Associació Teràpia del So.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?