Cultura

Benissa viu una intensa setmana universitària

“Sense cap incidència i de moment tot perfecte”, comenta el coordinador de la Seu Universitària La Marina de Benissa, Joan Borja, sobre el desenvolupament dels tres cursos que van donar començament dilluns passat i que finalitzaran demà. Unes activitats acadèmiques que, a més, convaliden per als estudis universitaris dels alumnes, el que juntament amb l’atractiva programació cultural ha propiciat que es congreguen prop de 100 estudiants. Molts d’ells procedeixen de fora de la comarca, com ho indica la dada que 49 dels alumnes s’allotgen en l’alberg del municipi.

Així mateix, també és nombrós el grup de professors, més de 40, que acudeixen des de diferents universitats com és el cas de la d’Estrasburg. Així, tot el personal converteix cada dia en un formiguer les instal·lacions de La Seu on els estudiants passen vuit hores, més una de descans, cada jornada.

Els cursos s’engloben sota el títol genèric de “Fòrum Europa” i precisament tenen la qüestió europea com a fil conductor. Per a començar, s’està impartint el curs “Atenció a la diversitat cultural i personal a Europa” que ha gaudit de la presència de professors de l’experiència de Francisco Herrera, Magddalena Brotons o Elvira Repetto. De fet, Herrera ha estat un dels acadèmics que ha creat més expectació, que es va plasmar immediatament amb afirmacions del tipus de “em repugna la paraula tolerància”, especificant a continuació que “no es tracta de tolerar als altres, les altres cultures, sinó de respectar i valorar en positiu les diferències”. Herrera és especialista en temes d’interculturalitat i professor de la Universitat de Granada.

Un altre dels cursos és “L’Europa dels ciutadans” en el qual es tracten qüestions jurídiques i legals sobre la nova Europa que s’ha ampliat recentment.

Cinema paradiso

Però, sens dubte, el més desitjat dels cursos, amb 37 estudiants matriculats, és “El cinema i la ciutat europea”. En ell, el professor Josep Costa va reivindicar els espais públics i va comentar que “la plaça Jaume I s’ha perdut com a espai principal i s’ha reconvertit en un simple pàrquing”. “El mateix procés de despersonalització que es recrea en Cinema Paradiso”, afegeix Costa, referint-se a la pel·lícula que es va projectar, en valencià, dimarts passat en la plaça dels Germans Ivars. Una activitat, aquesta, que s’emmarca en la programació cultural (concerts, teatre, presentacions literàries) que se celebren cada nit en els carrers i llocs de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?