Comunicat

El portaveu del grup municipal CIBE fa balanç del 2013

Álvaro Mendoza,   candidat del CIBE a la batlia
Álvaro Mendoza

Ara que acabem d’inaugurar un nou any, arriba el moment de fer balanç polític de l’any que deixem enrere.

Fer un balanç positiu del dos mil tretze sembla difícil si tenim en compte que parlem novament d’un any marcat per la crisi, una crisi que es resisteix a abandonar-nos i que cada dia que passa castiga amb més força a moltes famílies del nostre municipi. No hi ha dubte que una de les pitjors coses d’aquesta crisi no és sinó la incertesa de no saber quan tindrà fi.

I és en aquest context en el qual es desenvolupa la política local. Sota el tan recurrent argument de la crisi, ens trobem amb una política austera, adormida, que en res ajuda a la recuperació del municipi i que en res contribueix a millorar el benestar dels benissers. Any rere any des de les files de l’oposició assistim a una política conformista i de retroalimentació, on el capítol d’ingressos de l’Ajuntament es destina bàsicament a cobrir despeses corrents i de personal, sense cap marge per a la inversió i el desenvolupament econòmic o turístic del municipi. Així és possible que li vaja bé a uns pocs, però difícilment la majoria veurà millorada la seua situació.

Un clar exemple d’això són els Pressupostos Generals pel 2014 recentment aprovats amb els vots en contra de tota l’oposició. Dels 15,5 milions d’euros d’ingressos, amb prou feines un 5% es destinen a inversions i d’aquesta quantitat no es destina ni un cèntim a la zona costanera, a pesar que la costa és un dels principals motors econòmics de Benissa i suporta la major càrrega impositiva del municipi. Només cal dir que l’any 2002, amb un pressupost d’ingressos semblant, a cada benisser li corresponien uns 510 € en inversions; actualment a cada benisser li corresponen uns escassos 56 € per habitant i any. Parlem d’una reducció en inversions del 90% en poc més de deu anys. Per descomptat, alguna cosa s’està fent molt mal i aquest és un bon moment per a reflexionar sobre això.

No obstant això, s’ha seguit gastant diners municipals en crear una Regidoria d’Ocupació els resultats de la qual fins hui dia ni s’han vist ni se’ls espera, a mantindre sis regidors amb dedicació exclusiva, cinc càrrecs de confiança, a pagar diversos lloguers per a oficines municipals mentre que altres edificis públics es troben buits, i un llarg etcètera en el qual podríem sens dubte estendre’ns.

Per tot això, quan des del Partit Popular se’ns diu que estem davant uns pressupostos equilibrats i que no li devem res a ningú, no podem estar més en desacord. És cert que la nostra ràtio d’endeutament és menor que la d’altres poblacions del nostre entorn, però no és menys cert que en matèries tals com el desenvolupament municipal i creixement econòmic i turístic, també estem molt per darrere de municipis del nostre entorn. En molts aspectes Benissa ha deixat de ser el municipi de referència del sud de la comarca, i això es deu, sobretot a la mala gestió i distribució dels recursos.

En l’últim any hem assistit novament a una política de la falta de consens. Existeix una aparent tranquil·litat motivada per la inactivitat en la política municipal, però la veritat és que el govern del partit popular segueix governant des de la majoria que de facto li atorga la seua ja infrangible pacte amb el PSD i sense escoltar a l’oposició en moltes de les qüestions de pes del municipi.

Des de l’oposició veiem com no hi ha un projecte per a Benissa, ni de present ni de futur. Som un poble estancat, acomodat, que s’ha resignat al “més val roïn conegut que bo per conèixer”. Un poble amb el mateix Alcalde durant quatre legislatures demostra ser un poble adormit i amb poques perspectives de futur.

Finalment i pel 2014 només desitge que la situació econòmica del municipi millore i que molts benissers i benisseres que no ho estan passant bé puguen veure millorada la seua situació. Des del punt de vista polític, desitge que el 2014 siga un any de transició que finalitze amb un canvi de govern el 2015 per al nostre municipi. Considere una qüestió de salut democràtica que això ocòrregua. El contrari significarà més i més del mateix: molt de soroll i poques nous.

* Álvaro Mendoza Sánchez és portaveu del Grup Municipal Ciutadans de Benissa (CIBE)


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?