General

Benissa rebutja que es facen prospeccions petrolieres davant la costa del País Valencià

Plataforma petroliera
Plataforma petroliera

L’Ajuntament rebutja els sondejos petroliers aprovats pel Consell de Ministres davant la costa del País Valencià.

No obstant això, el PP no va aconseguir el suport de totes les formacions a l’hora de rebutjar aquestes prospeccions. Així, aquesta moció tirava endavant, en l’últim ple, amb els vots favorables del PP, Bloc i PSD; i l’abstenció de PSPV i CIBE.

El portaveu popular, José María Serna va defensar el fet que l’actuació és incompatible amb la preservació del medi ambient marí i resulta incongruent amb els principis, criteris i accions que reclama la lluita contra el canvi climàtic i la necessària aposta per les energies alternatives i netes.

Entre els acords adoptats, el ple va reiterar la seua frontal oposició a l’autorització del Consell de Ministres perquè l’empresa Cairn Energy, realitze prospeccions petrolieres a la zona central del Golf de València.

Serna va dir que aquesta mateixa moció va ser aprovada per altres ajuntaments socialistes, com el de Gandia. El portaveu nacionalista Xavi Tro va recolzar aquest rebuig per evitar que els valencians seguisquen sent ciutadans de segona.

El socialista, Vicent Cabrera, va justificar l’abstenció perquè era un tema que excedia les competències d’un ajuntament i el ple municipal no era fòrum per crear aquest debat energètic.

A Dénia, el Bloc va reclamar una rectificació al PP local respecte a la moció contra les prospeccions petrolieres en el Mediterrani que se’ls va remetre des de la batlia. Malgrat estar en contra de qualsevol prospecció, els nacionalistes aclareixen que són només “un procés de localització del lloc on pot haver petroli o gas”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?