General

Els moros i cristians de Benissa esperen desfilar per la N-332

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 29 de novembre de 2007:

Benissa podria celebrar la gran entrada de Moros i Cristians, en l’actual N-332 al seu pas pel poble. I és que, després de l’aprovació pel Consell de Ministres de la variant, s’està pensant des d’aquesta associació festera el que molts reclamen des de fa anys: fer la cercavila per una gran avinguda.

José David Ivars, president de l’Associació de Moros i Cristians, en la presentació dels actes del Mig Any, ja va avançar “s’ha d’estudiar en profunditat, però no ho descartem, ja que seria interessant agafar un tram de la carretera per a l’entrada, però sense deixar de costat la plaça del poble, tan important per als veïns i on les tribunes estan molt ben situades”.

Ivars va puntualitzar que “no s’ha de canviar la ubicació, només ampliar el recorregut, perquè es queda actualment curt per als diners que s’inverteixen en la festa”.

El temps dirà, però el que sí que està clar són els actes preparats per a aquest cap de setmana. Els carrers de Benissa s’ompliran de color i música amb el Mig Any de moros i cristians que se celebra des de demà divendres amb un programa d’esdeveniments detallat.

El primer serà la inauguració de l’exposició del Concurs de Cartells anunciadors de les Festes de Moros i Cristians 2008 i Concurs Fotogràfic 2007. La mostra es farà a la sala d’exposicions del Centre Cultural i es podrà visitar fins el 14 de desembre.

A les 21.00 de demà es proclamaran els càrrecs del 2008 en el saló d’actes del Centre Cultural. El bàndol cristià estarà representat per la filà Templaris, amb el seu capità Quico Frau i el seu ambaixador Jaume Ivars mentre que el bàndol de la mitja lluna tindrà com a filà capitana les Sharquies, representada per Sandra Fullana i Pepa Mut, capitana i ambaixadora respectivament. Com a banderers, de l’associació, d’aquest any que ve Nina Dress de Beduïnes i Ramón Serra de Batalladors.

El dissabte la festa contínua, a migdia tots els membres de les filaes es reuniran a les seues càbiles per a menjar junts i preparar-se per a la cercavila que tindrà lloc a les 20.00.

Després de recórrer els principals carrers del poble es dirigiran al Palau Sant Pere, condicionat per a l’ocasió, per a sopar el càtering preparat pels capitans i ballar fins que el cos aguante amb l’orquestra Pato Daniel.

Raquel Soliveres, regidora de festes de Benissa, anima a tots els festers i veïns en general per tal que isquen al carrer, que participen d’aquests actes que serveixen com a preàmbul a les festes que se celebraran a principis de l’estiu.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?