Successos

Denuncien la presència en una casa de 22 gossos en males condicions

Marta Rodríguez amb un dels gossos rescatats
Marta Rodríguez amb un dels gossos rescatats

Una de les parcel·les de la partida Benimallunt, de Benissa, s’ha convertit en un aterridor refugi de gossos. Als voltants de la casa, en la qual viu la súbdita alemanya de 40 anys I.L, s’han trobat soterrats més de 20 gossos i uns altres 22 vivien en males condicions, fins el punt d’alimentar-se de les restes dels animals morts.

Així ho van poder comprovar els membres de la protectora d’animals de Benissa-Teulada, que el dijous van poder rescatar set gossos que tenien al seu nom en aquesta casa. Així ho va relatar ahir Marta Rodríguez, que va acudir a recollir-los i va tindre un altercat amb la propietària d’aquestes instal·lacions que va requerir presència policial. Dies abans ja s’havien rescatat uns altres set gossos més d’aquest mateix lloc.

Marta Rodríguez va comentar que “no li guarde rancor” a I.L. perquè “és una persona malalta que pateix la síndrome de Noé”. Es tracta d’un desordre mental consistent en l’acumulació d’animals en quantitats desorbitades i sense poder atendre’ls amb les mínimes condicions. Segons el seu parer, tot i que la dona alemanya es desviu pels gossos, no té cura d’ells fins el punt de trobar la mort.

A partir d’ara s’espera que en breu algú es faça càrrec dels gossos restants, ja que, en estar a nom de la denunciada, no els han pogut rescatar. La protectora confia que aquests animals “troben una casa d’acollida per a no ser sacrificats”.

La pròpia associació va donar gossos a aquesta dona. El que en principi semblava una bona idea per a acollir els gossos abandonats, i que la protectora recolzava, s’ha convertit en un malson i és que com comenta Rodríguez “se’ns va anar de les mans”. Segons va insistir, “no és mala persona, però està malalta”.

Un dels actes que més li va impactar a Marta Rodríguez va ser quan “vaig pujar al seu cotxe i l’olor era molt forta”. Després va aclarir que I.L. li havia dit que “era un dels seus gossos que havia mort enverinat i, després d’alguns dies, encara no estava preparada psicològicament per a soterrar-lo”.

El malestar per la situació dels gossos no era nova. Amb anterioritat veïns de Benimallunt s’havien queixat i havien reclamat en diferents ocasions que es posara solució a aquest problema. Segons una denúncia traslladada a l’Ajuntament de Benissa, els animals d’aquesta improvisada gossera eixien a passejar amb la seua propietària i posaven en perill el veïnat.

De fet, asseguren que van arribar a mossegar a tres persones en els seus incontrolats passejos. A aquest malestar per la inseguretat, els veïns afegeixen les molèsties que suposen els continus lladrucs dels gossos, dia i nit. Per tot això, els habitants d’aquesta partida rural han demanat a l’Ajuntament i a la protectora que acaben amb aquesta situació i que algú s’encarregue d’aquests animals.

Ara Jacko, Othello, Estrella i els seus altres companys esperen ara que algú els adopte. Mentre, gaudeixen d’una plaent estada en la Clínica Veterinària Aliaga de Teulada-Moraira, centre que els ha cedit els seus serveis temporalment. Marta Rodríguez els ha agraït que els facen “un bon preu i els tinguen fins que troben una família”.

Alguns dels gossos botaven ahir d’alegria quan Marta i la seua filla van anar a veure’ls a la clínica veterinària de Teulada-Moraira. Uns altres, en canvi, s’amagaven de qualsevol visita.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?