Successos

Uns lladres rebenten portes i furten en l’església de Benissa

Estat en què ha quedat la sagristia
Estat en què ha quedat la sagristia

El rector de Benissa s’ha endut un gran esglai en arribar aquest matí a l’església de la Puríssima Xiqueta i trobar-se amb portes trencades, caixonets d’almoines buits, la sagristia totalment revolta i el sagrari forçat.

Els lladres van aprofitar la matinada del diumenge per a destrossar la porta posterior de la coneguda com la “Catedral de la Marina” i accedir al temple. Una vegada dins, els lladres es van dirigir fins la sagristia, i segons comenta el rector, Salvador Cebolla, van intentar obrir el sagrari on es guarda el copó amb les formes, “però no ho han aconseguit, encara que han forçat la porta i intentat obrir-lo amb les nombroses claus que tenim, perquè les han trobades pels calaixos i les han deixades escampades per la sagristia”.

A més, han “regirat tots els calaixos i s’han emportat els diners de diversos sobres que teniem allí, com el de les medalles de la Confraria”, explica el rector, qui indica que han rebentat també “les portes d’accés al cambril, al cor i la del replanell del museu de la Puríssima. Això sí, no han profanat el temple”. El rector té clar que anaven per diners, “de fet, crec que s’han emportat entre 500 i 1.000 euros”.

Respecte als autors d’aquest robatori, el sacerdot creu que “no són gent de Benissa, perquè no han intentat accedir al museu. Això sí, ha sigut obra de gent bastant professional”.

Els fets han sigut posats en mans de la Guàrdia Civil i des de l’església ja es plantegen dotar de major seguretat al temple per a evitar més robatoris. Cebolla assegura que és la primera vegada que furten a l’església des que està al càrrec d’aquesta, fa una mica més de tres anys, “encara que fa anys van enxampar algú que es va quedar amagat una nit dins”, però res més.

Els veïns estan preocupats davant l’ocorregut, ja que s’han assabentat en la missa de les 9 hores quan ho ha comunicat el sacerdot. La notícia ha corregut com la pólvora entre els residents, que no donaven crèdit a l’ocorregut.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 18 d’octubre de 2020 a la web de LAS PROVINCIAS


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?