Successos

Una de les ciclistes de la cursa de Calp i Benissa amb 35 atesos per hipotèrmia mostra les ferides del fred

Les ferides de la ciclista neerlandesa
Les ferides de la ciclista neerlandesa

Dantesc. Ciclistes escampats per sendes i camins tremolant, mullats fins als ossos, morts de fred i exhaustes. L’última etapa de la Costa Blanca Bike Race, prova de l’UCI (Unió Ciclista Internacional) de ciclisme de muntanya, va ser un infern. Trenta-cinc participants van haver de ser atesos en patir hipotèrmia. Són corredors que competeixen per tot el món i que s’han enfrontat a circumstàncies climàtiques extremes. Però no imaginaven que en les habitualment assolellades Calp i Benissa (era per on discorria aquesta última etapa) el termòmetre marcara 5 i 6 gèlids graus i que el cel no donara treva amb pluja i fins i tot aiguaneu.

Una de les ciclistes, la neerlandesa Elodie Kuijper, de 22 anys, ha relatat en les seues xarxes socials el calvari. Ha difós també una fotografia en la qual s’aprecien les inflamacions i hematomes en els seus turmells i peus provocats pel fred.

L’etapa era de 40 quilòmetres i l’organització l’havia descrita com “la més relaxada i rodadora”. Va ser tot el contrari. “Des del quilòmetre 20 patia hipotèrmia i li vaig pregar a algunes persones que telefonaren a l’organització perquè ja no podia més”, ha relatat Kuijper, que agraeix que li regalaren una dessuadora de talla XL amb la qual es va abrigar i va continuar pedalant. “Vaig arribar a meta després de 20 quilòmetres plorant perquè tenia molt de dolor”.

La Creu Roja de Calp, Protecció Civil de Benissa i Calp i la policia local dels dos municipis, així com les ambulàncies de SVB i SAMU de la Generalitat i la Guàrdia Civil es van desplegar per a buscar per les sendes als ciclistes que, entumits i tremolant de fred, no podien donar ni una pedalada més. Se’ls va traslladar al punt d’atenció de la policia de Benissa. Mentrestant, la Creu Roja també atenia en la meta a Calp els corredors que aconseguien finalitzar aquest infern ciclista.

Els corredors, ja a l’hotel, van optar sense excepció per donar-se un bany ben calent per a entrar en calor i oblidar el patiment.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?