Successos

Un voltor s’instal·la sobre una nau a Benissa i es passeja per la carretera N-332

El voltor dalt de la nau industrial dels Micalets al Pla de Carrals
El voltor dalt de la teulada

El municipi compta des del dilluns, amb un nou resident, un voltor del qual es desconeix el seu nom i procedència. La veritat és que en pocs dies, s’ha convertit en el protagonista d’aquesta població, ja que tots els veïns volen capturar la seua imatge amb els seus objectius o amb els seus telèfons mòbils.

Aquest au carronyera, que mesura 1,50 metres, ha escollit aquesta localitat per descansar en el seu llarg viatge migratori i, ara com ara, no hi ha qui la moga. El passat 1 de novembre, festivitat de Tots Sants, el voltor arribava esgotat a la teulada d’una nau del Pla de Carrals, la tenda de pintures, Químics i Vernissos Els Micalets, que fa pocs dies obria les seues noves dependències a la mateixa N- 332.

Des d’aquest dia, l’au, que podria pertànyer a una reserva de voltors d’Alcoi, només abandona la seua estada al magatzem per estirar les seues ales o per donar-se un plaent passeig per la carretera. De fet, arriba a parar el trànsit uns instants, per després tornar dalt de la nau.

Entre les múltiples visites que ha rebut l’animal, destaquen la del batle, Juan Bautista Roselló, i els agents de la Guàrdia Civil, el Seprona o la policia local. Encara que ahir divendres, i en veure alguns curiosos que l’estaven fotografiant, va arribar Dariush Ravini, un jove amant dels animals que es va mostrar interessat a capturar aquesta au, la qual cosa va entorpir les tasques d’efectius del Centre de Recuperació de Fauna Santa Faç de la Conselleria de Medi ambient.

Dariush va preguntar si podia accedir per algun lloc a la teulada de la nau ja que va comentar “sóc una persona molt tranquil·la i amb les meues paraules podria transmetre-li-ho al voltor i atrapar-lo” a la qual cosa els treballadors dels Micalets li van respondre que era “impossible”.

En veure frustrat el seu intent es va acostar fins un supermercat proper i va comprar carn crua per veure si podia fer-se amb l’enorme rapa. Després d’alguns intents el voltor va sobrevolar la zona i va envair la calçada per menjar-se tan sucós menjar però el seu amfitrió, Dariush, no va poder apropar-se a ell. Va ser aleshores quan van arribar els membres del Centre de Recuperació de Fauna amb alguns trossos de carn preparada amb somnífers per poder capturar-lo. Però amb l’estómac ple va ser impossible que el voltor es portara al bec un tros de la carnassa que havien deixat en un solar completament desallotjat.

Ara caldrà esperar, ja que, amb el que va menjar ahir, té forces suficients per emprendre de nou el seu viatge. De no ser així, el dilluns tornaran a intentar-ho i, si poden atrapar aquesta enorme rapaç, la duran a un centre perquè es recupere i puga ser alliberada de nou després d’un temps.

A l’espera del que passe en les properes hores, les autoritats aconsellen als ciutadans que no li donen de menjar a aquest animal inofensiu, de plomatge marró clar i cap i coll pelat.

Es tracta d’un exemplar jove, de 150 centímetres, que es considera una de les majors rapinyaires que pot trobar-se a la Península Ibèrica, car la seua envergadura pot superar els 260 centímetres, i que emigra cada tardor.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?