Successos

Un cigarret mal apagat va poder causar el foc en què va morir un veí

Un cigarret mal apagat és la causa més probable de l’incendi ocorregut al matí d’ahir a Benissa i que va provocar la mort per asfíxia d’un home de 57 anys d’edat. El foc es va originar en les cortines del dormitori mentre el propietari del xalet estava dormint. Les cortines s’encengueren i van provocar una gran fumaguera; les flames també van arribar al matalàs. El finat, de nacionalitat suïssa, estava sol doncs aquella mateixa nit havia discutit amb la seua esposa i aquesta se’n va anar a dormir a casa d’uns amics.

L’home es va despertar quan les cortines ja estaven totalment en flames. Va arrencar les cortines per a intentar apagar el foc i va inhalar molt de fum. En veure que no podia apagar l’incendi va intentar fugir de l’habitatge, però va perdre el coneixement i va morir per asfíxia. La seua dona, quan poc de temps després va regressar a l’habitatge, va trobar el cadàver entre el passadís i el menjador.

El xalet, quan es va produir l’incendi, estava tancat i barrat i per aquest motiu la fumaguera fou molt intensa. El foc es va produir entre les 6 i 7 hores del matí.

Fumador empedreït

Les fonts consultades van indicar ahir que el mort era un fumador empedreït. D’ací que també tinga força la hipòtesi que una burilla mal apagada poguera provocar el foc. No obstant això, la policia judicial de la Guàrdia Civil ha iniciat una investigació i, encara que tot apunta que l’incendi es va produir per un accident, no es descarten de moment altres hipòtesis. La titular del Jutjat d’Instrucció 5 de Dénia s’ha fet càrrec de les diligències.

El finat va discutir amb la seua esposa en la nit del dimecres. La dona es va marxar a dormir a casa d’uns amics, situada a poca distància de la que compartia amb el seu marit. Al matí, quan al voltant de les 8 hores la dona va tornar a l’habitatge, va trobar el seu interior totalment ennegrit pel fum. Després va descobrir el cos sense vida del seu espòs. L’incendi cremà els mobles de l’habitació.

La dona va avisar la policia local, que al seu torn va alertar la Guàrdia Civil i els bombers. No obstant això, els bombers no van arribar a intervenir doncs el foc, en estar l’habitatge totalment tancat, es va apagar sol.

L’aixecament del cadàver es va realitzar al voltant de les 12.30 hores. El xalet on va ocórrer l’incendi està situat al carrer Àguila de la urbanització Montemar de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?