Successos

Sobreviu després d’espenyar-se amb el seu cotxe per un barranc de 250 metres

El polze cap amunt d’un dels bombers confirmava el miracle: Bruno seguia amb vida.

Les forces de seguretat van executar ahir al barranc de Bèrnia un rescat de pel·lícula. Sobre les 12 del migdia, uns testimonis alertaven la policia local de Benissa d’un aparatós accident de tràfic ocorregut a uns dos quilòmetres del cim de la serra de Bèrnia.

Per causes sense determinar, un potent automòbil Mercedes se’n va eixir de la carretera i, després de donar diverses voltes de campana, va quedar ocult entre la malesa del barranc. No hi havia marques de frenada ni altres indicis, pel que els agents van començar una angoixant recerca que finalitzava uns 20 minuts més tard amb la troballa d’un cotxe destrossat en un abrupte de la muntanya, a 150 metres de profunditat. Sota l’automòbil vacil·lant, un precipici d’uns altres 100 metres. Enfront del volant, un home de 49 anys amb vida.

Inestabilitat del cotxe

Els policies van decidir rescatar el ferit davant el perill que la inestabilitat del cotxe el fera acabar en el fons del barranc. Amb l’ajuda de voluntaris de la Creu Roja de Benissa van acollir la víctima amb flassades fins l’arribada de dues unitats dels bombers de Dénia i la Guàrdia Civil de Benidorm.

Però el terreny feia presagiar una evacuació molt complicada i va ser necessari mobilitzar l’helicòpter de la Diputació per a transportar el ferit a terra ferma. Bruno R. va ser estabilitzat amb un collar ortopèdic i col·locat en una llitera que els bombers van enganxar amb cordes per a hissar-la des de l’aire. La complicada maniobra va mantenir en suspens totes les forces de seguretat i alguns curiosos que no podien creure que l’home estiguera viu.

Fractures lleus

Però, en pocs segons, l’helicòpter va prendre terra i tots van comprovar com Bruno no només seguia amb vida, sinó que estava conscient i es queixava en el seu idioma -alemany- del dolor en un dels costats. I és que, segons les primeres valoracions dels facultatius, el conductor només tenia una costella trencada i una altra possible fractura en una cama. Ni tan sols una esgarrapada en la seua cara testificava l’aparatosa caiguda lliure protagonitzada.

A l’hospital en helicòpter

Després de les primeres atencions en l’ambulància del SAMU, els metges van decidir que el ferit havia de ser traslladat a l’Hospital de Dénia en helicòpter per a evitar-li el trajecte per una carretera plena de corbes. En tot moment es va mantenir informada la família de l’accidentat, un resident alemany de Calp.

La guàrdia civil i la policia local investiguen les causes de l’accident, que en principi s’atribueix a una distracció en no aparèixer línies de frenada a la carretera. De fet, es va tractar de comprovar les últimes cridades en el telèfon mòbil del conductor per si aquest en va rebre alguna en el moment del sinistre.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?