Successos

Mor un policia de Calp en intentar salvar una persona atrapada en el seu cotxe en un barranc de Benissa

Camí on ha quedat atrapat el cotxe entre Benissa i Calp
Camí on ha quedat atrapat el cotxe entre Benissa i Calp

L’episodi de pluges i tempestes registrat al País Valencià aquest cap de setmana, i que es mantindrà en la primera part del diumenge amb alerta groga per a tot el litoral valencià, ha causat nombrosos problemes. El més greu s’ha registrat a Calp, on un agent de la Policia Local ha mort en tractar de rescatar un vehicle que estava sent arrossegat per un riu amb una persona al seu interior. L’agent mort és Manuel Policarpo, de 49 anys i amb dos fills, era natural de Calp i d’una família molt coneguda.

L’Ajuntament de Calp explica que cap a les 2 de la matinada, la Policia Local va rebre avís del 112 sobre un vehicle que es trobava atrapat a la urbanització Empedrola en un camí que discorre en paral·lel al llit del riu al terme municipal de Benissa.

En principi, els agents de Calp no havien d’haver acudit a l’emergència en situar-se al Terme Municipal de Benissa, encara que fita amb Calp. Però la policia de Benissa estava desbordada per la tromba caiguda al seu poble. Així, per la seua proximitat, fins al lloc es van desplaçar dos patrulles de la Policia Local de Calp que van trobar el vehicle envoltat d’aigua amb un home dins. A més, els agents van observar que un familiar del conductor s’havia desplaçat també a la zona i que havia caigut a l’aigua d’on va ser rescatat pels agents.

En intentar el rescat del conductor del vehicle un agent de la Policia Local va xafar en fals i va caure a l’aigua sent arrossegat pel corrent a gran velocitat. Hores després, cap a les 6.37, el cos de l’agent mort ha sigut trobat a 2 quilòmetres de distància riu avall en terme municipal de Calp.

El vehicle atrapat ha sigut també arrossegat per l’aigua amb el conductor a l’interior que finalment ha pogut eixir del cotxe i ha sigut socorregut per la Policia Local i traslladat a l’hospital comarcal encara que les seues ferides no són greus.

L’Ajuntament de Calp ha decidit decretar cinc dies de dol oficial des de 18 al 22 de setembre per la tràgica defunció. A més, ha acordat en senyal de condolença i respecte les següents accions:

Les banderes onejaran a mitja asta en tots els edificis municipals.
Posar un crespó negre a les banderes en senyal de dol.
Se suspenen tots els actes públics organitzats per l’Ajuntament de Calp a través de qualsevol de les seues àrees o regidories, incloses totes les previstes en el dia de hui amb motiu de la Fira d’Associacions.

Segons Aemet, de matinada hi ha hagut ruixats d’intensitat molt forta, localment torrencial, en els litorals de Castelló i nord d’Alacant, amb 88.2 l/m² a la Serra Gelada, a l’Alfàs del Pi, i més de 100 l/m² en estacions de Benissa i Senija.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?