Successos

Escorcollen una casa de Benissa dins l’operació contra la màfia russa a tot l’estat

La Policia ha detingut 28 persones, la majoria “capos” de la màfia russa, acusats d’associació il·lícita, blanqueig de capitals i fallida fraudulenta, en l’operació més important contra la criminalitat organitzada internacional en tota Europa i que s’ha desplegat en la costa mediterrània.

Más de quatre-cents agents de la Direcció general de la policia han participat en aquesta macrooperació, anomenada “Avispa”, que s’ha desenvolupat a Catalunya, Murcia, Màlaga i Alacant, en investigacions coordinades i dirigides pel jutjat Central d’Instrucció número 4 de l’Audiència Nacional i la Fiscalia Especial Anticorrupció.

En concret, el dispositiu s’ha desplegat a Barcelona, Castelldefels, Màlaga, Marbella, Fuengirola, Benalmàdena, Torremolinos, Alacant, Oriola, Benissa i Altea.

En l’operació s’han practicat 41 registres en domicilis particulars, empreses i despatxos professionals i bloquejat 800 comptes corrents distribuïts en 42 entitats bancàries de tot el país, encara que s’està a l’espera de conèixer la quantitat total bloquejada. Ahir s’estava pendent de l’obertura judicial de diverses caixes de seguretat que es trobaven bloquejades, mentre que en diners en efectiu es van intervenir 232.982 euros i 11.524 dòlars, a més de 100.000 euros en pagarés i 16.200 euros en xecs.

A més, els agents s’han confiscat de 42 vehicles d’alta gamma, així com nombroses finques rústiques i urbanes en la costa espanyola, entre els quals destaquen diversos xalets de luxe, algun amb habitació cuirassada, i una finca de 16.621 metres quadrats amb llicència urbanística de l’Ajuntament de Benalmàdena per a la construcció de 38 habitatges unifamiliars, segons la policia.

Així mateix, s’han trobat tres escopetes repetidores amb la seua munició, defensa elèctrica, punys americans, sabres, punyals, pistoles i revòlver simulats i una “ingent quantitat” de joies i obres d’art.

Els agents encarregats de la investigació consideren que 22 dels detinguts són coneguts “Vor z Konen”, una expressió utilitzada pels grups mafiosos de l’antiga URSS per a referir-se als seus màxims “capos”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?