Successos

Cinc ferits en xocar un cotxe i una caravana a la N-332 a Benissa

Imatge de l'accident

Cinc persones han resultat ferides en un accident de trànsit ocorregut el passat divendres pel matí en la circumval·lació de Benissa en col·lidir frontalment un cotxe i una caravana de transport de cavalls, segons han informat fonts de la Guàrdia Civil de Trànsit i del Consorci Provincial de Bombers. Una de les persones ferides estava molt greu i ha sigut evacuada en un helicòpter medicalitzat del SAMU, que ha hagut de portar la pacient a la Fe a València perquè no s’ha autoritzat que aterrara a l’helisuperfície de l’Hospital General d’Alacant.

L’accident ha ocorregut passades les dotze del migdia a la carretera N-332 al seu pas pel terme de Benissa, en la circumval·lació d’aquest municipi. Per causes que investiga la Guàrdia Civil un turisme ha xocat de front contra un vehicle-caravana de transport de cavalls amb un animal.

A causa de l’impacte cinc persones han resultat ferides, tres d’elles lleus, una greu i una altra amb pronòstic reservat.

Al lloc han acudit cinc dotacions del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant dels parcs de Dénia i Benissa, amb set bombers, un cap i un sergent.

Els bombers han hagut d’excarcerar una persona atrapada i a petició del CICU s’ha traslladat fins al lloc del sinistre l’helicòpter medicalitzat Alfa 9. Al lloc de l’accident han acudit també ambulàncies del SAMU i SVB, Policia Local de Benissa, efectius del Consorci Provincial de Bombers i la Guàrdia Civil de Trànsit.

El SAMU ha estabilitzat la persona ferida més greu i donat el seu estat s’ha sol·licitat al CICU autorització per a aterrar a l’helisuperfície de l’Hospital General d’Alacant però s’ha denegat i s’ha optat per portar-la a la Fe a València.

El problema de l’helisuperfície de l’Hospital General d’Alacant no és nou i ja s’ha denegat en diverses ocasions el seu ús malgrat la gravetat de les situacions en què es demana permís per l’estat dels pacients.

La instal·lació ja està acabada, però pel que sembla resta un tràmit burocràtic per a començar a utilitzar-la, la qual cosa obliga el SAMU a realitzar els trasllats per carretera dels ferits greus que arriben en helicòpter als parcs de Bombers a Sant Vicent o en el d’Alacant durant l’estiu. En trobar-se en situació crítica molts d’aquests pacients, el trasllat per carretera fins l’hospital no els ve bé i es perd un temps que a vegades pot suposar salvar-li la vida a una persona, segons expliquen fonts dels serveis d’emergències.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?