Successos

Arriba una embarcació amb set persones immigrants a la cala Baladrar

Imatge d'arxiu d'una embarcació
Imatge d’arxiu d’una embarcació

Quatre pasteres han arribat, en menys de 24 hores, a la costa de la Marina Alta, hui divendres 27 de setembre. En concret, a les costes de Calp, Benissa, Moraira, i l’última, aquesta vesprada, a Xàbia.

La primera era localitzada aquesta matinada, encallada i buida a la Calalga, a Calp, en la zona de Santa Marta. S’iniciava llavors un operatiu de recerca que ha servit per a interceptar dos migrants, dels huit que es calcula, ocupaven l’embarcació.

L’operatiu s’ampliava i es desplegava amb la col·laboració de les policies locals de Benissa i Teulada; i la Guàrdia Civil per tota la franja litoral fins Moraira.

Ja amb la llum del dia s’ha descobert una segona embarcació a la cala Baladrar, a Benissa. Municipi on han sigut interceptades 7 persones.

La tercera de les pasteres que ha arribat a les nostres costes ha sigut localitzada a Moraira, a l’altura de Punta de l’Estrella.

Tots els migrants localitzats, entre ells un menor, han sigut derivats al quarter de la Guàrdia Civil de Calp, on han sigut atesos per la Creu Roja.

I aquesta vesprada, Salvament Marítim ha rescatat una embarcació que estava a unes sis milles de la nostra costa.

L’han remolcada al port de Xàbia. Allí, policia Local i Creu Roja han muntat l’operatiu que marca el protocol.

Els sanitaris de Creu Roja han reconegut els set homes, d’entre 20 i 30 anys, que anaven a bord, els quals es trobaven en bon estat, excepte una lleu hipotèrmia. Se’ls ha lliurat un kit d’higiene, roba seca i menjar. Han sigut traslladats al quarter de la Guàrdia Civil de Xàbia.

En menys de 48 hores, han arribat cinc embarcacions a les costes de la Marina Alta, després que ahir, dijous 26 de setembre, arribara una altra embarcació d’aquestes característiques a la Cala Llebeig del Poble Nou de Benitatxell.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 27 de setembre de 2019 a la web de Ràdio Dénia.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?