Successos

Desapareix una llanxa que va eixir de la Cala de l’Advocat

El pesquer -el Monte Ifach, segons va confirmar a aquest diari el president del pòsit calpí, Vicente Catalá- va traure de l’aigua documentació del ciutadà alemany de 50 anys, resident a Calp de fa anys, la desaparició del qual havia sigut denunciada el dimecres per la seua família. A més de documentació també van ser “pescats” una borsa, un rem, un bidó de gasolina, una flassada tèrmica i altres elements propis d’una embarcació d’aquest tipus: un bot pneumàtic de cinc metres d’eslora i color vermell.

A més, el vaixell pesquer va trencar el seu aparell quan pescava amb xarxes d’arrossegament en enganxar-se aquestes “amb alguna cosa molt pesada” el que “podria indicar que la citada embarcació esportiva es trobe en el fons marí”. En el mateix punt on van ser trobats les restes pel Monte Ifach hi ha uns 60 metres de profunditat, segons va explicar el president de la cofradia de pescadors calpina.

Les tasques de recerca del ciutadà alemany continuaran avui perquè l’arribada de la nit va impedir que d’una banda un patruller de la Guàrdia Civil i per una altra l’helicòpter de Salvament Marítim pogueren seguir amb el rastreig ahir. La recerca es va iniciar pel matí al litoral de Teulada, enfront de Moraira, però es va traslladar posteriorment a la zona en què el pesquer va trobar els estris del bot pneumàtic.

L’embarcació va eixir d’una cala de la costa de Benissa, la de l’Advocat, en direcció a la de La Llobella. En adonar-se’n de l’absència de l’home la família va acudir al Club Nàutic Les Bassetes per a alertar de la situació i demanar ajuda. Els encarregats del port esportiu es van fer a la mar amb l’objectiu de poder trobar-lo però després de comprovar que no podien donar amb ell van avisar Salvament Marítim.

Després els familiars, la seua núvia en concret, van decidir acudir a la Guàrdia Civil de Calp per a denunciar-ne la desaparició. Levante d’Alacant ha pogut saber en aquest sentit que en la declaració els afins al desaparegut posaren en coneixement de la Benemèrita que l’home patia problemes personals i que fins i tot havia advertit a la família que pretenia fer-se a la mar amb l’objectiu de no tornar mai més.

No obstant això, les mateixes fonts van indicar que no es pot confirmar de moment que el suposat naufragi es deguera a la voluntat del desaparegut.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?