Societat

Mor Dolores Tur, vídua del periodista i escriptor Bernat Capó

Lola Tur i Bernat Capó
Lola Tur i Bernat Capó

Dolores Tur Cardona, qui fóra la inseparable companya del periodista i escriptor Bernat Capó, va morir ahir de matinada als 86 anys al seu domicili de Benissa. Dolores (Lola, per tots) havia estat ingressada a l’hospital el divendres, afligida d’una infecció pulmonar. Encara que portava llarg temps amb la salut delicada, res feia presagiar el funest desenllaç. L’òbit va tindre lloc a sa casa, atès que havia estat donada d’alta el dissabte. No obstant això, va morir ahir de matinada.

Lola va tindre una importància cabdal en la vida i obra de l’escriptor i periodista de Benissa, que també va ser regidor en la localitat el primer mandat de la democràcia, a partir de 1979, com així pregonava aquest i reconeixien les seues amistats. D’aquesta manera, el sòlid matrimoni només ha romàs separat poc menys d’un any, el temps que dista de la mort de Capó, esdevinguda el 14 de març de 2017 als 89 anys.

La ultima aparició pública de Lola Tur Cardona va esdevenir el passat 26 de novembre a Alacant, en el marc d’un homenatge que la Plaça del Llibre va retre a Capó a través d’Edicions del Bullent, la seua editorial. Alacant va constituir també una etapa en la vida dels dos, durant la qual Capó iniciaria una trajectòria amb INFORMACIÓN que només es perllongaria fins poc abans del seu decés. El funeral va tindre lloc ahir, a l’església parroquial de la Puríssima Xiqueta de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?